RÆSON - dansk og international politik

RÆSON - dansk og international politik

RÆSON er det uafhængige nyhedsmagasin om politik - på nettet siden 2002, på tryk siden 2007. Læs mere om vores podcasts, magasiner, bøger og arrangementer på: www.raeson.dk

Episodes

April 25, 2024 35 mins
I RÆSONs podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer. Polen forhandler i øjeblikket med USA om tilladelse til at udstyre landets kommende F-35 fly med udstyr, der kan transportere atomvåben. Men er det en god idé? Og har krigen i Ukraine og Polens betydelige oprustning gjort landet til en nøglespiller indenfor sikkerhed og det europæis...
Mark as Played
I denne udgave af Geopol diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe det kommende valg i verdens største demokrati, Indien, og Modis kamp for at gøre landet til en supermagt. I RÆSONs podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.
Mark as Played
April 13, 2024 47 mins
Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe diskuterer udsigten til, at krigen i Gaza kan udvikle sig til en storkrig i Mellemøsten mellem Israel og Iran. I RÆSONs podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.
Mark as Played
I RÆSONs podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer. I denne udgave diskuterer de i anledning af 75-året for NATO, hvordan vi i disse år ser nye alliancestrukturer udvikle sig, hvordan alliancer forstås som redskab i forskellige regioner i verden, og hvilken betydning de har for fred og stabilitet.
Mark as Played
Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe taler om Agadirkrisen i 1911, da de europæiske magter afværgede verdenskrigen. En række af historiens afgørende punkter har været: Kriser. Hvad kendetegner en krise – og hvad kan vi lære af dem? Professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe fortæller krisernes verdenshistorie og diskuterer aktuelle kriser i RÆSONs gratis podcastserie.
Mark as Played
I denne udgave af Geopol taler Mikkel Vedby og Lars Struwe om, hvordan vi to år inde i krigen skal forstå Tysklands position i Ukraine. I RÆSONs nye podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer
Mark as Played
Mikkel Vedby og Lars Struwe taler i denne Geopol om, hvilken betydning Sveriges optagelse i NATO får for forsvarsalliancen. I RÆSONs nye podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.
Mark as Played
I denne forlængede udgave af Geopol taler Mikkel Vedby og Lars Struwe om, hvordan dansk forsvar skal gøres klar til at håndtere truslen fra Rusland og en urolig verden. I RÆSONs nye podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.
Mark as Played
I RÆSONs nye podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer. To år efter Rusland invaderede Ukraine diskuterer Mikkel Vedby og Lars Struwe i denne episode, om europæerne vil betale for krigen.
Mark as Played
Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe taler om Watergate, Richard Nixon og hvilken betydning skandalen fik for moderne politik. Om serien: En række af historiens afgørende punkter har været: Kriser. Hvad kendetegner en krise – og hvad kan vi lære af dem? Professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe fortæller krisernes verdenshistorie og diskuterer aktuelle kriser i RÆSONs gratis podcastserie.
Mark as Played
I RÆSONs nye podcast stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer. Geopolitik handler om, hvordan statsledere og helt almindelige mennesker forholder sig til de begrænsninger og muligheder, som fordelingen af magt og – afmagt – over hele kloden giver. I denne premiereudgave af Geopol dykker Mikkel Vedby og Lars Struwe ned i Det Røde Hav og undersøger perspektivet f...
Mark as Played
Dette er en særudgave af RÆSONs Krisecast med Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe, som fandt sted live den 20. januar 2024 til arrangementet “Mød Historien” på Vartov i København, hvor vores to værter stiller spørgsmålet: Hvilke konsekvenser fik det, da præsident Barack Obamas udstak sin røde linje i Syrien?
Mark as Played
December 30, 2023 60 mins
Lars Bangert Struwe og Mikkel Vedby Rasmussen kigger i krystalkuglen og taler om næste års kriser, der allerede tegner sig i horisonten. Om serien: En række af historiens afgørende punkter har været: Kriser. Hvad kendetegner en krise – og hvad kan vi lære af dem? Professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe fortæller krisernes verdenshistorie og diskuterer aktuelle kriser i RÆSONs gratis podcastserie.
Mark as Played
Hvordan skal vi forstå Henry Kissinger og den verden, han forandrede? Om serien: En række af historiens afgørende punkter har været: Kriser. Hvad kendetegner en krise – og hvad kan vi lære af dem? Professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe fortæller krisernes verdenshistorie og diskuterer aktuelle kriser i RÆSONs gratis podcastserie.
Mark as Played
Som noget nyt udkommer RÆSONs trykte magasin som lydudgave. Lyt her som en smagsprøve til Lykke Friis' artikel om Ukraines lange vej mod EU fra efterårsnummeret med titlen: 'Hvad betyder Ukraines skæbne for EU's fremtid?'. Du kan som abonnent lytte til alle artiklerne på https://www.raeson.dk/. Har du ikke abonnement, kan du tegne det på https://www.raeson.dk/abonnement/. Et årsabonnement koster lige nu kun 250 kr. (200 kr. for ...
Mark as Played
Lars Bangert Struwe og Mikkel Vedby Rasmussen taler om Den Kolde Krig og spørger, om den i virkeligheden allerede startede i 1917?
Mark as Played
Lars Bangert Struwe og Mikkel Vedby Rasmussen taler i denne Krisecast-episode om Hamas’ angreb på Israel, og hvad krigen fortæller os om den usikre verden, vi er på vej ind i.
Mark as Played
RÆSON Spørger er vores nye podcastserie, der stiller tidens store spørgsmål til dem, der ved mest. Dette er episode #10 med Lily Salloum Lindegaard, seniorforsker på DIIS, om klimaretfærdighed; om klimaforandringernes ulighed, kampen for kompensation og internationalt samarbejde. RÆSON har lånt lydklips fra Sky News og France24.
Mark as Played
Lars Bangert Struwe og Mikkel Vedby Rasmussen taler i denne Krisecast-episode om studenteroprøret i 1968 og stiller spørgsmålet: Lever oprøret op til myten?
Mark as Played
Lars Bangert Struwe og Mikkel Vedby Rasmussen taler i denne særudgave af Krisecast om status for ukrainernes igangværende offensiv, der ikke har levet op til de store forventninger, og stiller spørgsmålet: Er Ukraines offensiv i krise?
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.