Geeniuse digisaade | Geenius.ee

Geeniuse digisaade | Geenius.ee

Saatejuhid Hans Lõugas, Glen Pilvre, Meelis Väljamäe. Tehnoloogiauudised ja kommentaar inimkeeles.

Episodes

April 28, 2024 57 mins

Tänases saates jagame nippi, kuidas lülitada välja reklaamid, mis meid peagi Windows 11 Start-menüüsse segama tulevad. Teeme kokkuvõtte sellest, mida arvatakse Humane Ai Pin nimelisest futuristlikust vidinast ning heidame pilgu Samsungi uutele ülinutikatele teleritele. Meelis võrdles erinevaid multiruum-helisüsteeme ja valis neist välja parima.

Saate teemad:
• 01:00 Windows 11 Start-menüüsse trügivad äppide reklaamid, aga neist saa...

Mark as Played

Tänases saates arutame selle üle, kuidas protsessoritootjate võitlus AI pärast jõuab järgmisena sülearvutitesse ja mida see tähendab. Meelis testis ülisoodsaid Redmi kõrvaklappe ja avastas, et tootja kasutab omapäraseid trikke. Testis olid Samsungi uued rahvatelefonid  ja üllatasid tavapärasest erinevalt. Politseioperatsiooni tulemusena suleti üks omapärane ja mitte just legaalne veebiteenus. Kontrolli üle: Samsungi kadunud asjade ...

Mark as Played

Tänases saates võtame vaatluse alla lõpuks Apple’i pantvangist pääsenud Google’i kadunud asjade leidmise võrgustiku. Arutame, miks järgmine Eesti mobiilioperaator oma 3G võrgu kinni paneb ja uurime, millised on Apple’i plaanid AI toomisel oma seadmetesse. Glen testis mitut erinevat täisautomaatset puhastusrobotit ning jagab muljeid. Võtame ette ka mõned kuulajate poolt saadetud kirjad.

Saate teemad:
• 00:53 Google kadunud asjade le...

Mark as Played

Tänases saates vaatame otsa Apotheka ja PetCity kliendiandmete erakordselt suurele vargusele. Meil on külas ajakirja Digi meelelahututuse rubriigi toimetaja Victoria Maripuu, kes räägib sellest, mida tasub praegu erinevatest striimingteenustest vaadata ja voogedastustest laiemalt. Lisaks vastame ka paarile kuulajakirjale.

Saate teemad:
• 01:00 Apotheka ja PetCity kliendiandmeid haldavast OÜ-st Allium UPI varastati meeletu hulk Eest...

Mark as Played

Tänases saates võtame pikema vaatluse alla soodsa hinnaga ja omapärase disainiga uue nutitelefoni Nothing Phone 2a. Vaatasime ja kuulasime küllalt ebatavalisi Huawei FreeClip nuppkuulareid ja räägime muljetest. Proovime, kas Hume’i tehisaru, mis saab aru ka hääle toonist, suudab tõesti pakkuda lubatud emotsionaalset intelligentsi. Kuidas jagada seltskonna kulusid reisil või mujal nii, et keegi kellelegi võlgu ei jääks? Saate lõpus ...

Mark as Played

Tänases saates räägime sellest, miks USA justiitsministeerium Apple’I kohtusse kaevas ja kuidas see aasta suurim kohtuasi meid kõiki mõjutada võib. Teeme ülevaate Soomes tehtud Suunto Vertical kellast ning saame teada, kas see on nuti- või spordikell või hoopsiki nutikas spordikell. 
Lisaks vastame taas mitmele lugejakirjale.

Saate teemad: 
• 00:55 Suur ja oluline kohtuasi - USA justiitsministeerium süüdistab Apple’it konkurentsi k...

Mark as Played

Saates arutleme selle üle, kas värskelt vastu võetud Euroopa Liidu tehisintellekti määrus on meile vajalik või pigem on seatud piirid liiast. Või mis või kus on üleüldse piirid. Glenil on uus AI-sõber, kes jääb ellu ka ilma netiühenduseta telefonis. Testis on OnePlusi esimene päris nutikell, mis on meedias palju kiita saanud, aga kas see on ka tegelikult nii hea? Samuti heidame pilgu Xiaomi säästubrändi Redmi värsketele Note 13 see...

Mark as Played

Tänases saates võtame arutusele palju paanikat külvanud Facebooki, Instagrami ja teiste Meta teenuste katkestuse. Räägime testis olnud OnePlus 12 nutitelefonist ja Suunto omapärastest kõrvaklappidest ning võtame ette ka paar kasulikku lugejakirja.

Saate teemad:
• 00:56 Facebook ja teised Meta teenused olid päris pikalt maas. 
•11:34 Kas OnePlus 12 ongi parim nutitelefon alla 1000 euro?
• 31:44 Miks on Suunto Wing kõrvaklappide komp...

Mark as Played

Tänases saates räägime kallima hinnaklassi tahvelarvutite võrdlustestist, mis ilmus märtsikuu Digis. Vaatame huvitavaid uudiseid Barcelonas toimunud suure mobiilsidemessilt MWC 20024. Samuti räägime Eestisse saabunud uuest äpipõhisest autorenditeenusest GoMore.

Saate teemad:

• 00:56 Autorenditeenust vahendav Taani ettevõte GoMore saabus suurte plaanidega Eestisse

• 17:12 Glen tegi üle 400 eurot maksvate tahvelarvutite võrdlustesti
...

Mark as Played

Tänases saates räägime pikemalt Samsung Galaxy S24 Ultrast, mida Meelis ja Glen on kauem proovida saanud. Arutame selle üle, kas või mis muutub videomaailmas nüüd, kus OpenAI Sora tekstipõhine AI videogeneraator on näidanud teed tulevikku. Lisaks vastame mitmele kuulajakirjale.

Saate teemad:

• Kas Samsung Galaxy S24 Ultra on hea ost?
• OpenAI Sora AI videogeneraator näitab teed tulevikku, ent millisesse?
• Kuulajakiri: Joonas ja Ag...

Mark as Played

Tänase erisaate külaliseks on Telia Eesti AS-i juht Holger Haljand, kes vastab meie küsimustele hinnatõusu ja Telia uute andmesidepakettide kohta. Samuti küsime Holgerilt Telia teenuste tuleviku ja klientidele pakutavate seadmete kohta ning muidugi ei jää puutumata ka Eesti interneti kiirused ja maapiirkondades elavate klientide internetiühenduste tuleviku küsimused.

Saate teemad:

·         Mis on viimase aja suurte hinnatõusude põ...

Mark as Played

Tänases saates jagab Hans oma värskeid muljeid Apple Vision Pro-st ja Glen räägib, kuidas ta ühe omapärase vidinaga autos Apple Carplay kaudu "televiisorit" vaatas. Arutame, kas uue nime saanud Google'i tehisintelligentne juturobot on varasemast targem. Lisaks jagame muljeid ühe uue elektri-BMW üllatavalt mõistva häälassistendi kasutamisest ning vastame kuulaja kirjale seoses teleritega.

Saate teemad:

·       00:59 Hans proovis App...

Mark as Played

Tänases saates räägime Euroopa Liidu ja Apple’i vahelisest kemplemisest ja teeme ülevaate Google’i Gemini Pro keelemudeli peale üle läinud Bard-juturoboti oskustest. Arutame seda, kuidas sideoperaatorid kliente parema pakkumise saamiseks endiselt jalgadega hääletama sunnivad. Lisaks vastame üle mõned mitte nii rõõmustavad tehnikauudised ja vastame paarile kuulajakirjale.

Saate teemad:
•    14:39 Euroopa komisjon sunnib Apple’i oma ...

Mark as Played

29.01 Geeniuse digisaade: suurte OLED-telerite aeg on käes

Tänases saates räägime Telia ning Netflixi teenuste hinnatõusudest ja hoiatame uute Facebookis levivate petuskeemide eest.
Samuti arutame, mida tähendab Euroopa Komisjoni poolt Apple’ile peale surutud NFC-kiibi avamine konkureerivatele makselahendustele. Pikas teemas räägib Glen, millise mulje jätsid talle hiljuti testitud suured  OLED-telerid ja annab nõu, mida sellise tel...

Mark as Played

Tänase saate staar on Samsung Galaxy uus mudeliseeria: S24, S24+ ja S24 Ultra ning Galaxy AI. Vaatame üle, mida uued telefonid endast kujutavad ja arutame selle üle, kas kõikvõimalikud AI-abilised ongi nutitelefonide uus olevik ja tulevik. 

Uudiste rubriigis võtame vaatluse alla Euroopa Liidu soovi, et muusikaplatvormid artistidele rohkem maksaksid ja räägime ka uutest arengutest Apple Watchi patendivaidluses.

Saate teemad:
* 01:01...

Mark as Played

Las Vegases toimus järjekordne maailma suurim tehnikamess CES. Vaatame üle mõned huvitavad uued vidinad ja visioonid, mis põhjusel või teisel silma jäid. Meelis teeb ülevaate ühest üsna tundmatu tootja soodsa hinnaga telefonist ja anname nõu, kas seda tasub ka Eestis osta.

Saate teemad:
• 01:39 Läbipistvad ja suure ekraaniga telerid olid CES-i trendideks.
• 09:48 AI-abiline Rabbit R1 oskab kasutada äppe sinu eest.
• 15:11 Samsung B...

Mark as Played

Saate teemad:
Glen räägib pika kogemuse põhjal, mida tähendab elektriauto kasutamine väga külmade talveilmadega. Räägime ka sellest, kuidas Eesti sidefirma on jätnud kiire interneti eest maksnud kliendid ilma kaablita ja arutame, mida kujutab endast arvutiklaviatuuridele lisanduv uus AI-nupp. Lisaks vastame mitmele kuulajate poolt saadetud küsimusele.

• 01:00 Sideettevõte võttis klientidelt ettemaksu, aga internetikaablini pole sen...

Mark as Played

Uue aasta esimeses saates on meil külas oma ala tunnustatud eksperdid, kes aitavad heita pilku alanud aasta trendidele. Telekomimaastikust räägib Mailiis Ploomann, tehisintellekti tagamaid avab Kristjan Port ning virtuaal- ja liitreaalsuse olevikust ja tulevikust pajatab Märt Lume.
 
Saate teemad:
• 01:05 Mailiis Ploomann räägib sellest, mida toob alanud aasta nii mobiilse kui kaabliga interneti kasutajatele ning mis on hetkel suur...

Mark as Played

Instagrami tiimi poolt loodud Threads on nüüd Euroopa kasutajatele avatud ja meil on selle osas erinevad kogemused ja arvamused. Lõuna-Eestis on optiline sidekaabel veetud, aga teenust ei ole. Jagame ka kahte head uudist: Tele2 tõi esimesena Eestis 5G toe kõnekaartidele ja Eesti valitsus ikkagi ei nõua kõnekaartide isikustamist. Testisime põhjalikult uusi Google’i Pixel telefone ja kella ning jagame muljeid.

Saate teemad:

• 01:02 I...

Mark as Played

Tänases saates tutvustame Inteli murrangulisi sülearvutiprotsessoreid ja räägime sellest, kuidas Epic kohtus Google’I selja korralikult prügiseks tegi. Testis on Huawei GT4 sportlik nutikell. Vastame mitmele lugejakirjale ning parandame muuhulgas ühe eelmises saates tehtud vea.

Saate teemad:
• 01:08 Kas Inteli uued Core Ultra protsessorid saavad Apple’i poolt pakutavale vastu
• 09:46 Miks kuulutas USA vandekohus Google’i Play poe m...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.