Nasıl Olunur

Nasıl Olunur

Nilay Örnek mikrofonu mesleklerini ustalıkla icra ettiğini düşündüğü insanlara yöneltip onlara aynı soruyu soruyor; Nasıl Olunur?

Episodes

March 28, 2019 58 mins

İkizleri yeni dünyaya gelmişti, bir purosu ve 34 TL'si kalmıştı... Sonra neler oldu? Televizyon ve radyo programlarının en çok takip edilen ve aranan konuklarından, başta teknoloji ve değişen dünya olmak üzere birçok konuda ülkemizin en sevilen konuşmacılarından biri olan Serdar Kuzuloğlu, "usta konuşmacılığa"; giden kendi profesyonel macerasını, yaşadığı zorlukları ilk kez anlatıyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #T...

Mark as Played

Bu bölümde, ülkemizde 'bağımsız film yapımcılığı' denilince ilk akla gelen isimlerin başında gelen, Nuri Bilge Ceylan filmlerinin yapımcısı ve Türkiye’nin uluslararası anlamda en başarılı ve tanınan sinemacılarından Zeynep Atakan ile film yapımcılığına dair benzersiz bir sohbet sizi bekliyor. Bu sohbetle bir film yapmak için oluşması gereken şartlardan iyi bir yapımcının hangi özelliklere sahip olması gerektiğine pek çok konuda bil...

Mark as Played
March 28, 2019 47 mins

Hafta içi her sabah Fox TV'de Çalar Saat'i hazırlayıp sunan, Türkiye’nin en çok izlenen habercilerinden İsmail Küçükkaya, Nilay Örnek’e konuk oluyor. Basılı medyadan televizyon haberciliğine geçiş sürecini ve mesleki yolculuğunu anlatan Küçükkaya ile Türkiye medyasına dair çok özel anekdotlar sizleri bekliyor. Kendisine yöneltilen eleştirilerden, seçim gecesi yaşanan tartışmalara; Küçükkaya birçok farklı konuda samimi düşüncelerini...

Mark as Played
March 28, 2019 44 mins

İbrahim Selim, kendi neslinin en yetenekli aktörlerinden biri olmasının yanında, aynı anda bir tiyatro oyunu ve müzikalde rol alan, seslendirme yapan, online mecrada çok popüler işlere imza atan, tv ve sinema projelerinde yer alan, tam anlamıyla çok yönlü ve skalası geniş bir oyuncu. Bu bölümde, mesleği haricinde de söyleyecekleri olan İbrahim Selim’le oyunculuktan başlayıp toplumun bugünkü hallerine de evrilen keyifli bir sohbet s...

Mark as Played
March 28, 2019 60 mins

Bu bölümün konuğu; basılı medyadan, radyo ve televizyona kadar her mecrada yer almış, belgesellere danışmanlık yapmış, müzik dünyamızdaki yeri tartışılmaz bir isim olan müzik yazarı Murat Meriç. Meriç’in yazar ve müzik araştırmacısı kimliğinden başlayan sohbet, Türkiye’nin müzikli tarihine, ülkemiz tarihini eserleriyle anlatan müzisyenlere, dünün ve bugünün müziğine uzanıyor. Zeki Müren’den Ezhel’e, Mazhar Alanson’dan Barış Manço’y...

Mark as Played
April 16, 2019 53 mins

Nilay Örnek’in hazırlayıp sunduğu Nasıl Olunur’un 6. Bölümü’nün konuğu Can Yayınları'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Socrates Dergisi’nin genel müdürü Can Öz. Kitap ve dergi yayıncılığı konusundaki benzersiz tecrübesini aktaran Öz’ün, yayınevi yöneticiliğinden, yazarlığa; kitapların ekonomisinden, değişen yayıncılık dünyasına birçok önemli ipucu ve bilgiyi paylaştığı bu keyifli sohbeti sakın kaçırmayın.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #F...

Mark as Played
April 16, 2019 56 mins

Nasıl Olunur’un 7. Bölümü’nde konuk, parfümör, koku uzmanı ve yazar Vedat Ozan. Türkiye’de kokuların dünyasını ve gizemini en iyi bilenlerden biri olan Ozan’dan pek çok ilginç bilgi edinebileceğiniz bu bölümde, insanın yaşamsal deneyiminin en önemli parçalarından biri olan koku duyusuna hiç bakmadığınız bir gözle bakacaksınız.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
�...

Mark as Played
April 16, 2019 47 mins
  1. Bölümü’nde Nasıl Olunur’un konuğu Türkiye’de pazarlama denince ilk akla gelen isimlerden Levent Erden. Reklamcılığının yanı sıra yazar, eğitimci, konuşmacı ve televizyoncu olarak birçok önemli projeye imza atmış olan Erden, bugünün dünyasına dair zihin açıcı yorumlarını paylaşırken, zamanın ruhunu anlamımıza ve başa çıkmamıza yardımcı olacak ipuçları veriyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #...

Mark as Played
April 29, 2019 59 mins

Nilay Örnek’in bu bölümdeki konuğu gazeteci, yazar, gezgin ve “şikemperver” Mehmet Yaşin. ABD’de geçen yıllarından savaş muhabirliğine, Atlas Dergisi’nin kuruculuğundan Türkiye’nin en sevilen yemek programcılarından biri olmasına; Mehmet Yaşin’le dopdolu geçen yaşamına ve kariyerine dair çok içten ve sıcak bir sohbet sizi bekliyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur...

Mark as Played
April 29, 2019 39 mins

Nilay Örnek, Nasıl Olunur’un 10’uncu bölümde Saadet Özen’i konuk ediyor. Fernando Pessoa ve Jose Saramago gibi birçok önemli yazarın eserlerini Türkçe’ye kazandırmasının yanı sıra eğitimli bir arkeolog olan, İstanbul ve tarihle ilgili çalışmalarıyla da tanınan Saadet Özen ile profesyonel yaşamının tüm bu farklı alanlarına dokunan keyifli bir sohbet bu bölümde sizlerle.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast<...

Mark as Played
April 30, 2019 38 mins

11’inci bölümde Nasıl Olunur’a Berk İmamoğlu konuk oluyor. Seslenen Kitap’ı kurarak dünyada çok sevilen sesli kitapları Türkiye’ye tanıtan Berk İmamoğlu’nun, Seslenen Kitap’tan Storytel’e uzanan zorlu ama başarılı macerasını anlattığı bölümde, Türkiye’deki girişimcilik dünyasına ve yaşanan dijital dönüşüme dair ufuk açıcı ve öğretici ipuçları bulmak mümkün.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚...

Mark as Played
May 17, 2019 58 mins

Rock müziğin en önemli kadın seslerinden, şarkı yazarı Aylin Aslım, bu bölümde Nilay Örnek’e konuk oluyor. Kendi müzik kariyerinden, Türkiye’deki müzik dünyasına; yaşadığı zorluklardan başarılarına Aylin Aslım ile bu keyifli sohbeti kaçırmayın.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
📚& 🏠@herumutortakarar
🎧 #podcast Nasıl Olunur?

https://www.patreon...

Mark as Played
May 17, 2019 68 mins

Televizyon dizileri ülkemiz kültürünün vazgeçilmez bir parçası. Senarist ve yazar Başar Başaran ile yazarlık tecrübesine ve ülkemizdeki televizyon dünyasına ve izleyici alışkanlıklarına dair keyifli bir sohbet Nilay Örnek’in hazırlayıp sunduğu Nasıl Olunur’da sizleri bekliyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
📚& 🏠@herumutortakarar
🎧 #podcast ...

Mark as Played
May 17, 2019 43 mins

Nasıl Olunur’un 14. bölümünde Nilay Örnek’in konuğu Türkiye’nin en önemli düşünce insanlarından akademisyen Selçuk Şirin. Vizyonu, fikirleri ve keyifli üslubuyla geniş bir çerçevede birçok insanı etkileyen Selçuk Şirin ile “iyi ebeveyn olmaya”, eğitime dair kronik sorunlara, bilimsel temellere dayanan önemli ipuçlarına ve ülkemizin geleceğine dair zihin açıcı bir sohbet sizleri bekliyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel l...

Mark as Played
June 6, 2019 48 mins

"Nasıl Olunur?"da konuk, sosyal sorumluluk projeleri, işletmeciliği, senaryoları ve hatta seslendirdiği şarkılarla da beğenilen oyuncu Mert Fırat. Sohbet sohbeti açıyor ve ney üflemesinden aşçılık yaptığı günlere, müzisyen babasıyla ilişkisinden halk evleri dönemine kendi tecrübeleri ışığında Mert Fırat, dinleyicilere "Nasıl Olunur"un ipuçlarını veriyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthus...

Mark as Played
June 7, 2019 52 mins

Nasıl Olunur'da 16'ncı bölümünün konuğu yönetmen İlker Canıklıgil. "Yönetmenlik sanatçılık değildir, son derece teknik bir iştir" diyen Canıklıgil ile yönetmenlik, klişeler, eleştiri kültürü, dizi ve film sektörü, televizyon ile sinema karşılaştırması üzerine akıcı bir söyleşi sizleri bekliyor.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
📚& 🏠@herumutortaka...

Mark as Played
June 21, 2019 52 mins

Nasıl Olunur'un bu bölümünün konuğu bir psikiyatrist. Ama onun başka özellikleri de var... O, biri bol ödüllü üç filmi olan bir senarist, yedi kitap sahibi bir yazar, bir dönemin efsane dergilerinden hem hasta, hem de doktorların yazdığı Şizofrengi'nin kurucusu. Fatih Altınöz'le "Nasıl olunur da bu ortamda deli olunmaz?"ı konuştuk

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbiraz...

Mark as Played
June 21, 2019 55 mins

Nasıl sanatçı olunur? Okullu olmak şart mıdır; galeriler, sabır, çalışma, yetenek, teknik, sponsorlar ne kadar önemli ya da gereklidir? İçinde yaşanılan toplum, farklı alanlardaki birikimler sanatı nasıl etkiler? Bizler çağdaş sanatı nasıl daha iyi anlarız? Nasıl Olunur'un 18. bölümünün konuğu sanatçı İnci Eviner.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #Food- #Travel lover ~ #Enthusiast
Books: 📚@butuniyilerbirazkuskundur
📚& 🏠@her...

Mark as Played
June 30, 2019 71 mins

Dersimiz: Bilgisayar Oyunları! Nasıl Olunur’un 19. bölümünde, hem konuda hiçbir bilgisi olmayanların, hem de ileri düzey oyuncuların ilgisini çekebilecek bir programla oyun dünyasına giriyoruz. Türkiye’de kaç milyon insan bilgisayar oyunu oynuyor? O dünya nasıl bir dünya? Türkiye ve dünyadaki yıldızları kimler? Çocuklar bilgisayar oyunu oynamalı mı? Hangi yaşa kadar hangi oyunlar oynanabilir? Bilgisayar oyunu sektöründen gelecek ol...

Mark as Played
June 30, 2019 48 mins

Nasıl Olunur’un 20. bölüm konuğu karikatürist Emrah Ablak. Yaklaşık 30 yıl boyunca, 40'ın üzerinde faklı dergide çizen, pek çok kitap yayımlayan Ablak, son dönemde Instagram’daki ‘Karikafilm’ ve ‘Ne Çizeyim’ serisiyle gündemde. Karikatürün mecrasını değiştiren, işini dönüştüren sanatçılardan biri olan Ablak, günümüz mizahını, yeni yılları, Oğuz Aral dönemini, projelerini, ‘gülmeyi güldürmeyi’ anlattı.

Gazeteci

#Journalist ~ #Art- #F...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.