20 Dakikada Gündem

20 Dakikada Gündem

Eski Milletvekili Emin Şirin, Zübeyde Sarı'nın gündeme ilişkin sorularını cevaplıyor ve 20 dakikada yanıtlıyor.

Episodes

June 24, 2019 10 mins
Emin Şirin: "Erdoğan ya yarı başkanlık sistemiyle meşru olarak devam edecek, ya da erken seçime gidecek. Öcalan'a bir mektup gittiğini ve bunda devletin en önemli kademelerinden bir bürokratın da olduğunu biliyoruz. Erdoğan'dan hala vazgeçilmiş değil. 'Lütfen kadrolarınla otur ve kendine çeki düzen ver' mesajı var."
Mark as Played
Emin Şirin: "YSK’nın kararı benim için bir şey ifade etmiyor. Ak Parti ne istemişse, gerekçede onları yazmışlar. Sadece muhalefet şerhini dikkate almak lazım, özellikle Sadi Güven’in. Yeni parti kurma çalışmaları sessizliğe bürünse bile durmadığını biliyoruz; bir değil, iki parti kuruluş aşamasına gelmiş durumda. Batı ile ilişkiler berbat."
Mark as Played
“Ak Parti iktidarından sonra ortaya çıkan kamplaşma, böyle bir fotoğrafın çekilmesi bile olağanüstü bir hadise olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, kutuplaşmaya karşı oldukları için kamplaşmanın antitezi olarak o fotoğrafı çektirdikler. Binalı Yıldırım ilk seçim kampanyasına göre daha aktif ama sürekli pot kırıyor; konuşması mı doğru, konuşmaması mı buna karar vereceklerdir.'
Mark as Played
Emin Şirin; "Mağdur edebiyatı seçimin en önemli propaganda aracı. 3-5 gün içinde YSK gerekçeli kararını açıklamazsa, seçime kadar açıklamayabilir. Binali Yıldırım seçimi kazanırsa Ak Parti’den kimse kolay kolay yeni kurulacak partiye gitmez."
Mark as Played
Emin Şirin; “İmamoğlu İstanbul seçimlerini kazanırsa AK Parti içinde gitmeyi düşünenlerin gidişi süratlenir. AK Parti biraz da çaresizlik içinde 23 Haziran seçimleri kampanyasını icat edilmiş bir mağduriyet üzerinden yürütecek. Cumhur İttifaki İstanbul seçimlerini kendi bekasının sorunu olarak görmeye başladı."
Mark as Played
May 7, 2019 10 mins
None
Mark as Played
Emin Şirin: “İstanbul seçimlerinin iptali için gerekçe lazımdı, bugün gerekçe icat ettiler. İstanbul seçimleri yenilendiği takdirde Gül ve Babacan bir hafta içinde çıkıp ‘biz parti kuruyoruz’ diye ortaya çıkarsa şaşırmamak lazım. Sayın Erdoğan S400’lerden vazgeçtiyse, Trump tebrik etmek için Türkiye’ye gelir."
Mark as Played
Emin Şirin: "İstanbul seçimi tekrarlanırsa Binali Yıldırım aday olmak istemiyor. Ekonomi, terör ve dış politikada büyük sorunlarımız var; Sn. Erdoğan ‘beraber hareket etmemiz gerekiyor’ diyerek sıkıntıların çaresi için ortak arıyor. AK Parti kuvvetler ayrılığını temin edecek bir sisteme yaklaşırsa ittifak kurulabilir.''
Mark as Played
April 25, 2019 11 mins
Emin Şirin: “YSK’nın vereceği İstanbul kararı Türkiye İttifakı görüşmeleriyle alakalı olabilir. Kaos planı devreye sokmayı düşünen gafiller varsa bile bu seçim yenilendiğinde Ekrem İmamoğlu açık ara farkla seçimi kazanacaktır."
Mark as Played
April 22, 2019 15 mins
Emin Şirin: "Linç girişiminden sonra Kılıçdaroğlu’nun zırhlı araç içinde kaçırılması bu ülkeye yakışmadı. Şuurlu bir provakasyondu. CHp’li yöneticilerinin konuyu dikkatli idare etmelerini taktir ettim. Hukuk develeti olan bir ülkede Süleyman Soylu’nun istifa etmesi gerekir."
Mark as Played
Emin Şirin; "Ekrem İmamoğlu muhalefetin resmi değil ama moral lideri olmuştur. Kılıçdaroğlu geri planda kaldı diyorlar. Adaylar belirlendikten sonra Kılıçdaroğlu hiçbir seçimde aktif olarak ortaya çıkan biri değil zaten."
Mark as Played
Emin Şirin: ''AKP seçim sonucunu kabullenmiş değil. YSK’nın bağımsızlığı konusunda çok ciddi tereddütler var; talimatla iş yaptığı algısının farkında olmak lazım. İmamoğlu bu hafta mazbatayı alacak; AKP seçimin iptalini isteyecek. Seçim iptali olursa İmamoğlu’nu kapıdan sokmadan kayyum atayacaklar. Binali Yıldırım’ın konuşması çok sertti. İçerik itibari ile kendisine hiç yakıştıramadım. "
Mark as Played
Emin Şirin, Elbeşir’in görevi bırakmasını, İmamoğlu’na bugün mazbatasının verilmemesini, YSK’nın KHK’lı seçmenlerle ilgili kararını ve Berat Albayrak’ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'ni değerlendirdi.
Mark as Played
Seçimler sonrasında birçok il ve ilçede itirazlar yapıldı, bu itirazlar nasıl sonuçlanacak? Seçim tekrarlanacak mı? İstanbul seçimi ne olacak? Emin Şirin sizler için değerlendirdi.
Mark as Played
April 4, 2019 23 mins
2019 yerel seçimleri sona erdi ama yankıları hala sürüyor, YSK bir sonuca varmış değil. Emin Şirin, seçim sonrasında yaşananları, yapılan açıklamaları ve gündemi değerlendirdi.
Mark as Played
April 1, 2019 19 mins
İktidar Ankara ve İstanbul’u kaybetti. Erken seçim ihtimalı var mı? İktidar Soylu’nun çizgisinde mi devam edecek, yoksa huzur söyleminin iktidara kazandırmasını görüp huzur mu vaad edecek? İktidarın kayyum politikası devam edecek mi?
Mark as Played
March 28, 2019 21 mins
Emin Şirin, Golan Tepeleri’nin önemini tarihini, Trump’ın Golan Tepeleri'nin işgalini tanımasını, Erdoğan’ın Golan Tepeleri açıklamasını ve Ortadoğu’daki gelişmeleri değerlendirdi.
Mark as Played
March 25, 2019 18 mins
Emin Şirin, AKP ve MHP'nin Yenikapı'da ortak olarak gerçekleştirdiği mitingi ve mitinge Mehmet Ağar'ın ve Tansu Çiller'in katılmasını değerlendirdi.
Mark as Played
March 21, 2019 17 mins
Emin Şirin, 1 Nisan 2019 Yerel seçimlerine 10 gün kala anket sonuçlarını, siyasilerin açıklamalarını ve söylemlerini değerlendirdi.
Mark as Played
March 19, 2019 17 mins
Emin Şirin, Yeni Zelanda katliamının Türkiye'ye ve dünyaya yansımasını, dünyada yükselen sağ, Erdoğan'ın Yeni Zelanda katliam görüntülerini miting meydanlarında izletmesini ve idam tartışmalarını değerlendirdi.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.