Eeuw van de Amateur

Eeuw van de Amateur

De Eeuw van de Amateur is een podcast over het leven en alles wat daar bij komt kijken. Gemaakt door Botte Jellema, Ype Driessen en (soms) Paulien Cornelisse. Een keukentafelpodcast over actuele kwesties en levensvragen, met een knipoog, een regenboogvlag, voicemailberichten van de Eeuw-o-Foon, de post en natuurlijk de rubriek die niemand zat is: de theezakjesvraag.

Episodes

July 26, 2024 68 mins

Een chagrijnige chimpansee, een parmantige poedel, sportende queers, een servet en een tafellaken, een zomerhit (Eurodance), een Eenhoornvis, de Vierdaagsefeesten, Burgers Zoo, en wereldnieuws als tegenovergestelde van doomscrollen. Veel plezier met deze aflevering!

Shownotes

Mark as Played

De Pride Walk versus de Pride March, kamperen in Limburg, aanhoudend kauwen, wat doen we fout in ons leven, slimmer zijn dan jezelf, muziek, Winfried, de brandweer, het buurthuis in Culemborg, en acht jaar luisteren. Veel plezier met deze aflevering!

Shownotes

Mark as Played
July 12, 2024 61 mins

Een wasmachine repareren, de verlegen mensen hebben de halve wereld, twijfelen kan je leren, fuck de Beatles, Schumans Samsung, assertief de bioscoop uit lopen, flink zijn en de Eeuw van de Amateur-dating-app! Veel plezier met deze aflevering!

Shownotes

Mark as Played

Maurits de Bruijn is te gast! Hij schreef het fantastische boek 'Man maakt stuk', over de kunstenaar en queer David die een groepje hangjongeren onder zijn raam krijgt. Het is een verhaal over ruimte innemen, het is een onderzoek naar angst en verlangen, en het is hot. Maurits vertelt er alles over in deze aflevering. Veel plezier!

Shownotes

Mark as Played

Johan Goossens is te gast! De schrijver en cabaretier heeft een nieuw boek uit, een bundel columns met de titel 'Op Grindr blijf ik 39'. Verhalen over wat wij wel Awkward Mini Coming Outs noemen, met tenenkrommende, geestige en herkenbare situaties. En de aangrijpende ontmoeting met Emmanuel. Johan reflecteert ook op zijn seks-cabaretshow, waarin hij naakt op het podium stond. En wat is er toch met zijn auto gebeurd? Veel ...

Mark as Played
June 21, 2024 70 mins

We kregen prachtige poppetjes toegestuurd van een fan, maar die deden er een half jaar over om ons te bereiken. Sneller ging het met Ype tijdens rijles. Helaas ging zijn kapper weer wat té snel. Verder een bindende cultuurtip over een queer klassiek concert, een aanbeveling voor een Franse film, en een reis naar Londen. Kortom: niks over voetbal, niks over het nieuwe kabinet, en niks over andere ellende. Alleen maar vrolij...

Mark as Played

Ionica Smeets is er! Ze vertelt over een van haar lievelingsboeken 'The Westing Game', en hoe dat nu dank zij haar, en deels door haar, is vertaald in het Nederlands. 'Het Spel van Westing' is een spannend moordmysterie voor iedereen. Verder: hoe Noord-Korea binnen te komen, wat jij niet wil dat jou geschied, een nieuwe EP van Popdorian, en verrassingsfeestjes.

Voor Vrienden van de Show is er bij deze aflevering nog een ext...

Mark as Played
June 7, 2024 63 mins

De mensen van Marktplaats, sjans in het Sportfondsenbad, deurbeleid bij een Pride-feest, de AI-karikatuur die de PC Hooftstraat is, en de Verandering. Veel plezier met deze aflevering!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mark as Played

Thomas van Dun is te gast, de winnaar van het afgelopen seizoen van NTR's Project Rembrandt! Met een indrukwekkend en heel persoonlijk schilderwerk, een altaarstuk, won hij de finale van de tv-schilderwedstrijd. Hij vertelt over het achtergrondverhaal van dit werk, dat gaat over zijn hiv-status, zijn herwonnen zelfvertrouwen, figuratief werk, het meedoen aan een tv-wedstrijd, Annechien, en over zijn muziek. Veel plezier me...

Mark as Played

Nico Naus is er! Hoe gaat het met Amerika. Nieuwe schokkende informatie over Ypes financiering van zijn rijbewijs. Een rancuneus kabinet waar Geert Wilders wel of niet op wordt aangekeken. Naar welke evenementen neem je een persoonlijke delegatie mee. En verder gaat het weer over auto's.

De petitie tegen de verhoging van BTW op boeken vind je hier.

Voor onze Vrienden van de Show maakten we vorige week twee exclusieve aflever...

Mark as Played
May 17, 2024 57 mins

Speciaal voor onze Vrienden van de Show verschijnen naast deze aflevering ook nog twee afleveringen waarin Botte en Ype elkaar vijfendertig vragen stellen: de Proust Questionnaire! Die kan je horen als je Vriend van de Show bent. Verder: een pleidooi voor corruptie, minder het eerste katern lezen, een soort taart dat je helemaal niet meer ziet, een onthulling van een auto, en jättebra of een Duitse bommenwerper. Veel plezi...

Mark as Played
May 10, 2024 75 mins

Zondag is het moederdag, dus we gaan op bezoek bij Ena Driessen, alias Helena Hassefras - de moeder van Ype. Ze haalt herinneringen op aan haar jeugd, de oorlog, haar studietijd en haar meer recente verleden. Een portret van een moeder, maar ook van een tijdperk. Veel plezier met deze aflevering van de Eeuw van de Amateur!

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door de vrolijke musical Onze Jordaan. Kijk voor meer info...

Mark as Played

Edward van de Vendel is te gast, om te vertellen over zijn prachtige bundel 'Kom nog even naar mij kijken straks', het Eurovisie Songfestival en Israël. En Zweden, trouwens. Maar eerst vertelt Ype over zijn opgedrongen lichtheid, de zakelijke verzorging, de toeterende lesauto en het gasje d'r bij. En Botte neemt gedwongen afscheid van zijn auto.

Shownotes

  • Meer over 'Kom nog even naar mij kijken straks' van Edward van de ...
Mark as Played
April 26, 2024 59 mins

Een nieuw Pet Shop Boys album, een Grindr-verhaal, rijles twee en scherven die geluk brengen. Veel plezier met de aflevering!

Shownotes

Deze aflevering wordt mede mogelijk gema...

Mark as Played
April 19, 2024 55 mins

Ype moet iets vertellen. Is hij weer naar performance art geweest? Heeft hij een bootleg van het nieuwe album van D'Angelo? Heeft Podimo hem een aanbod gedaan? Heeft hij een tattoo? Wat is er aan de hand Ype? Verder iets over piemels. Veel plezier!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mark as Played
April 12, 2024 77 mins

Ype was naar Londen en Botte was aan het verhuizen. Over Marina Abramović zijn ze het niet zo eens. Verder: jukebox musicals, Dancing Star van Pet Shop Boys, kokend waterkranen, radslag naast het bed en goeie kunst of de pont naar Noord. Veel plezier met de aflevering!

Wil je de Eeuw een halve dag eerder, toegang tot exclusieve Vrienden-afleveringen, en wil je ons steunen? Word dan Vriend van de Show!

Shownotes

  • Pet Shop B...
Mark as Played

Deze week maken we een aflevering voor onze Vrienden van de Show. Wanneer je Vriend van de Show bent heb je toegang tot extraatjes die we met enige onregelmaat maken, zoals onze commentaartrack bij de ruim drie uur durende film Titanic; Ype’s real time kooksessie van zijn fameuze gevulde paprika’s; en korte extraatjes zoals gesprekken over theezakjesvragen. 

Vriend van de Show zijn kost je 2,50 per maand, en dan krijg ...

Mark as Played

'Beter leren kijken' is de titel van een nieuw populair wetenschappelijk boek over aandacht, van hoogleraar Stefan van der Stigchel. Een boek waar we in deze tijden ons voordeel mee kunnen doen. Zoals met het geven van ontregelende complimentjes aan je opponent, met mindfullness, met het trainen van aandacht, en met afstand naar je eigen gedachten kijken. Bekijk eens drie schilderijen in een tentoonstelling. Duizend woorde...

Mark as Played
March 22, 2024 63 mins

Ype was op het Boekenbal, Botte en Ype waren bij de opera The Shell Trial, en Botte gooide een kapotte plafonnière weg zoals het hoort. Het was zien en wel gezien worden. Verder: een glasbak-gamechanger, het vervolg op hoodie-gate, is er nog wat te kijken, bandenplakken en: de nieuwe mokken zijn er! We geven ze weg, maar daar moet je wel iets voor doen. Veel plezier met de aflevering!

Shownotes

Mark as Played
March 15, 2024 76 mins

Huizen en hoodies, bad boy Botte, Friesenjungregenboogprovincie, oorbeschadigingen en kleding kopen met twijfel.

Shownotes

Mark as Played

Popular Podcasts

    The Podium: An NBC Olympic and Paralympic podcast. Join us for insider coverage during the intense competition at the 2024 Paris Olympic and Paralympic Games. In the run-up to the Opening Ceremony, we’ll bring you deep into the stories and events that have you know and those you'll be hard-pressed to forget.

    2. In The Village

    In The Village will take you into the most exclusive areas of the 2024 Paris Olympic Games to explore the daily life of athletes, complete with all the funny, mundane and unexpected things you learn off the field of play. Join Elizabeth Beisel as she sits down with Olympians each day in Paris.

    3. iHeartOlympics: The Latest

    Listen to the latest news from the 2024 Olympics.

    4. Paris Summer Games

    The 2024 Summer Olympics in Paris are here and have everyone talking. iHeartPodcasts is buzzing with content in honor of the 33rd Olympic Games and you can follow Paris Summer Games to stay up to date on all things Olympics. We’re bringing you episodes from a variety of iHeartPodcast shows to help you keep up with the action. Follow Paris Summer Games so you don’t miss any coverage of the 2024 Olympic Games, and if you like what you hear, be sure to follow each Podcast in the feed for more great content from iHeartPodcasts.

    5. Dateline NBC

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.