All Episodes

March 17, 2021 40 mins

Velkommen til Connecticut, USA!

I denne tredje del af sæson 6 (afsnit 232 af hele min rejse) kan du tage med på et spændende Couchsurfing eventyr gennem Connecticut i New England. Men lad os starte, hvor vi sluttede i den seneste episode i den mindste stat i USA, Rhode Island – og hvor jeg tjekker ind i min Airbnb i Rhode Island.

ANKOMMER TIL PROVICENCE, RHODE ISLAND

Da jeg banker på døren ved min Airbnb, bliver jeg mødt af min skønne værtsfamilie med en lille, men meget energisk og højrøstet hund. Det tog mig et døgns tid før den lille hund varmede op og blev gode venner med den danske vagabond, der havde invaderet dens hjem. Men det lykkedes.

Det meste af den første dag i Providence brugte jeg bag computerskærmen og måtte vågne midt om natten for at instruere skuespillere i et studie i København. De havde kun tid om formiddagen, hvor det var nat for mig. (#nomade-liv). På vej videre kørte jeg gennem downtown Providence, mens jeg lyttede videre til Crime Town – en true-crime podcast om byen.

NEWPORT, RHODE ISLAND

Herefter besluttede jeg mig for at benytte et forslag, jeg havde set på nettet under ”ting at se i Rhode Island” og kørte sydpå til den berømte Cliff Walk i New Port. Et smukt område på en ø med en dejlig udsigt, små stier og enorme huse.

Det var skønt at gå en tur på klipperne og dufte havet.

NEXT STOP: CONNECTICUT

Senere samme dag ankom jeg til Connecticut – den tredje af de seks stater, som jeg ville besøge på denne roadtrip. Jeg havde bestemt mig for at bruge en anden form for indkvartering denne gang. Jeg ville bruge Couchsurfing.

CONNECTICOUCH: ET COUCHSURFING COUCHCRASH

Lad mig fortælle dig lidt om Couchsurfing konceptet inden jeg møder mine nye venner her.

Couchsurfing.com er en gratis platform, hvor rejsende og værter kan finde hinanden og aftale et sted at overnatte. Det hedder Couchsurfing – altså Sofa-surfing, men du sover typisk ikke på en sofa. Jeg har gjort det overalt i verden, og jeg har altid fået mit eget værelse.

Man opretter en profil og får gratis adgang til værter overalt i verden, som åbner deres hjem for en vildt fremmed. Platformen blev startet i 2004 og i dag er der mere end 15 millioner brugere. Du kan søge værter i mere end 200.000 byer overalt i verden, og kan sende en besked til dem, og høfligt spørge om de vil åbne deres hjem for dig.

Der er ingen penge, der skifter hænder, men du bør ikke betragte det som et gratis hotel. Det er forventet, at du bruger tid med din vært og lærer dem at kende. Det er jo derfor de åbner deres hjem. Ja, det er rart at spare penge, men det bør ikke være hovedårsagen til at bruge Couchsurfing.

Det er også normalt at give dem en lille gave. Det kan være en flaske vin, du kan invitere dem ud at spise eller måske tage noget ikonisk med fra din hjemby. Men det kan også være, at du bare synger en sang eller fortæller en historie.

MØDER JASON

En mand går ind på en bar og møder Jason og hans partner, Lee… Jeg ved at det lyder som starten på en dårlig vittighed, men det er, hvad der skete.

Der var meget støj på baren og ikke ideelt til at optage en podcast, så vi gik ud bagved, hvor de har et udendørsområde med nogle borde og iskolde øl – og her mødte vi mange af de andre, der var kommet til CouchCrash, denne weekend.

Jason er hovedmanden bag denne weekends arrangement. De kalder det ConnectiCOUCH, og afholder det hvert andet år i denne lille stat mellem Boston og New York. ”Dette er anden gang, vi laver det, efter den store succes, vi havde med den første for to år siden”, fortæller Jason. ”Vi forsøger at få folk fra hele verden til at komme hertil, og vise dem, hvor fantastisk Connecticut er”.

Ikke alene er dette mit første CouchCrash, det er også mit første besøg i Connecticut. Og jeg er ikke den eneste – der kommer ikke mange turister her selvom det ligger meget tæt på både New York og Boston.

”Selvom Connecticut er en meget lille stat, er der en masse interessant at opleve, og der sker faktisk en masse her. Der er masser af historie og smuk natur. Og Connecticut er et sted, som var først med mange ting. Den første hamburger blev lavet her… og den første telefonbox i USA var her”

Når Jason ikke er vært for vagabonder arbejder han som manager i et af statens store kasinoer.

COUCHCRASH

Couchsurfing værterne i området arrangerer dette CouchCrash: En flerdags event, hvor medlemmerne viser deres stat for hinanden og folk udefra. Vi kommer til at lære en masse om området og oplever byerne på en helt ny måde. Det er en helt speciel oplevelse, som jeg nu

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.