All Episodes

March 24, 2021 32 mins

Hej igen fra Connecticut, USA!

Velkommen til Del II af mit spændende besøg i Connecticut, USA. Hvis du gik glip af Del I, så lyt til den eller læs blogindlæggether, og bliv opdateret på den magi, denne charmerende by har at byde på.

Hurtigt resumé: Jeg ankom i Connecticut, USA fra Providence, og deltog i en CouchCrash organiseret af Couchsurfing-fællesskabet her. De kalder det ConnectiCOUCH, og det er en weekend fuld af spændende oplevelser og fester for såvel de lokale og rejsende, og en mulighed for at mødes og skabe venskaber. Efter en vidunderlig gåtur gennem Hartford med lokale Margaret, hoppede vi tilbage i hendes bil og kørte mod Manchester. Og det er her vi starter denne episode...

YANKEES' OPRINDELSE

Margaret, som er udfordret på retningssansen, fortæller mig at Connecticut befinder sig mellem New York og Boston, og at staten er delt op mellem Boston og New York sportsfans: I fodbold er de enten Patriots eller Giants fans, og i baseball er det mellem Red Sox og The Yankees. Sports-rivaliseringen er helt skør her.

"Min søn er Yankee fan, og jeg er Red Sox fan, og han drillede mig ved at have sin Yankees hat på i vores hus, for sjov. Det er blot venlig rivalisering, og det er det samme i de fleste hjem i denne region - familier er splittede i forhold til, hvilket sport team de skal hole med", siger Margeret.

Margaret fortæller mig hvordan the Yankees blev til the Yankees.

"Da hollænderne først ankom til Connecticut fra New York satte de et fort op i dette område - nu kendt som Hartford. Omkring den samme tid ankom en engelsk præst fra Massachusetts ved navn Thomas Hooker, og slog sig ned med sin menighed i Hartford, uden hollænderne vidste det. Da hollænderne returnerede til Hartford efter at have været væk et par år, mødte de Hooker og hans folk på deres område. Selvfølgelig opstod der skærmysler over rettigheden til landet,  men til sidst lod de Hooker blive, og de forlod stedet. Men de var utilfredse over det, og kaldte nybyggerne 'Jankers', hvilket betyder 'tyv' på hollandsk. På hollandsk udtales bogstavet J som et Y, derfor blev det til navnet Yankees".

Jeg gad godt vide, hvor mange Yankee fans idag kender til navnets oprindelige mening.

 

CONNECTICOUCH WEEKEND UDFLUGTER

Den første dag var vores Hartford Day. Der var fire forskellige ting at vælge imellem, og jeg valgte en rundvisning på Mark Twain House & Museum om morgenen og Hartford Walking Tour med Margaret om eftermiddagen.

De andre muligheder var at besøge Old New-Gate Prison, et tidligere fængsel og kobbermine, og eventyr i naturen: En vandretur, et besøg i Wadsworth Falls State Park og den  River Tubing ting, jeg talte med Jason om i den seneste episode, hvor man flyder ned ad Farmington River lige vest for Hartford.

Før Margaret sluttede sig til os, da jeg udforskede Mark Twain's hus, lavede hun en tour gennem  Coltsville National Park hvor Samuel Colt startede sin Hartford fabrik på bredden af Connecticut River i 1847. Ja, dén Samuel Colt, som i Colt skydevåben (se  Colt Firearms).

"Samuel Colt var en entreprenør som ville ind i våbenindustrien. Efter at have fejlet første gang i Patterson, New Jersey, returnerede han til sin hjemstavn i Connecticut for at give det et forsøg. I første omgang tog de lokale ikke godt imod ham: Han kunne ikke få fat i land eller finanser, blandt andre ting. På en eller anden måde fik han skrabet penge sammen til at starte sit Colt våben-emperie, som for alvor startede under den amerikanske borgerkrig. Han døde imidlertid allerede, da han var i fyrrerne, og efterlod firmaet til sin kone, hvilket var en kæmpe skandale i de tider. Hans kone, Elizabeth, var ung (i 30erne) og var ikke ret høj, men hun kørte firmaet som en rigtig boss. Hun tog sig af arbejderne, og kørte forretningen endu bedre end den afdøde mand, og gjorde firmaet til det navn, vi kender idag. Hun var en bemærkelsesværdig kvinde, og en af mine personlige heltinder."

Margaret fortæller mig at Samuel Colt heller ikke var til at rende om hjørner med. Rollin White, en af Samuel's venner og ingeniør på fabrikken, kom med et forslag til forbedring af Samuel's pistol-design. Som den hårde mand Samuel var, afviste han forslaget. White tog så sine idéer og patent til Winchester våbenfabrikken og gav dem begge dele. De begyndte at fremstille Colt's pistoler og gav White $0.25 for hvert pistol-salg, hvilket gjorde White

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Death, Sex & Money

Death, Sex & Money

Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.