Karriereland

Karriereland

Karriereland er en podcast fra karrierevejledningen på Syddansk Universitet. Den er lavet til dig, der er studerende, for at du kan få hjælp til dine karriereovervejelser. Dine værter er Pernille Bech-Jacobsen og Buster Urban Kudsk Jørgensen. Podcasten er redigeret af Stine Charlotte Saltofte Hansen.

Episodes

December 7, 2021 42 min

Du mærker måske allerede nu en lille sitren i maven, når der bliver nævnt mundtlig eksamen, præsentation foran dit hold, jobsamtale, dine forældres sølvbryllup, hvor de forventer, at du holder en tale.  Du kan måske endda også høre din stemme, der knækker af nerver eller bliver en anelse skinger af nervøsitet.

Ved at lære om stemmen og kroppens udtryk kan man få indsigt i, hvordan man kan optimere sin samlede fremtræden og derigenne...

Share
Mark as Played

Drømmer du om at være den nye Steve Jobs eller Elon Musk? Måske kan mindre også gøre det? Men uanset om du drømmer om at starte din egen virksomhed eller bare synes iværksætterverdenen er spændende, er der hjælp at hente, mens du er studerende. 

Du kan spinde guld på mange måder ved at prøve dig selv af i SDU's iværksættermiljø - uanset om du har en god ide, om du ønsker at gå planken ud med en startup eller om du ender med at v...

Share
Mark as Played

Du kender det sikkert godt – du sidder overfor Tante Oda til familiefesten og bliver spurgt: “Nå, skal du så være politiker, nu hvor du læser statskundskab?”  

Måske kunne du godt tænke dig at kunne fortælle Tante Oda, præcist hvilke kompetencer du får med fra uddannelsen, og at den kan bruges til mange andre ting end at blive politiker. 

I det her afsnit får du hjælpe til at skabe overblik over, hvilke kompetencer du får med fra din...

Share
Mark as Played

Hvordan hænger talrige timer med et PlayStation-joystick og FIFA på skærmen eller forkrampede strikkehænder sammen med din jobsøgning og din fremtidige karriere? Lyt med og få tips til, hvordan du finder frem til det rigtige job for dig, hvordan man kan gribe de første tre måneder an, når man starter i det første job?  

Måske kilder det i maven, når du tænker på, at lige om lidt, så skal du ud i dit første job efter din studietid. 

I...

Share
Mark as Played

Karrierelandskabet ændrer sig i disse år - og hvad betyder ændringerne for dig, som er studerende eller nyuddannet?

Buster og Pernille har besøgt fremtidsforsker Anne Skare, der i dette afsnit af Karriereland giver gode tip til dig, som gerne vil have det bedste ud af din fremtidige karrierevej.

Hun taler blandt andet om at gå fra mere til bedre, at have sjælen med, og hvordan arbejdsgivere efterspørger rebeller fremfor pedeller. O...

Share
Mark as Played

Karrierelandskabet ændrer sig i disse år - og hvad betyder ændringerne for dig, som er studerende eller nyuddannet? 

Buster og Pernille har besøgt fremtidsforsker Anne Skare, der i dette afsnit af Karriereland giver gode tip til dig, som er i gang med at lægge dit karrierepuslespil. 

Hun taler blandt andet om at være generøs med sin viden, om at der ikke findes forkerte eller rigtige beslutninger i dit valg af karriere og om at styrk...

Share
Mark as Played

Vidste du, at du har mulighed for at bruge dit speciale som springbræt til et job?

Uanset om du skriver et fagnørdet speciale, eller om du skriver speciale i samarbejde med en virksomhed, kan du bruge din viden som dit vigtigste fortrin, når du netværker med potentielle arbejdsgivere.

I dette afsnit af Karriereland taler Buster med Lasse Roost Rasmussen, som er SDU-alumne fra Idræt og Sundhed. Hør, hvordan ham og hans makker greb pro...

Share
Mark as Played

Måske overvejer du, om det er værd at bruge din tid på et studiejob, mens du studerer. 
Pengene er selvfølgelig gode, men måske har du lyst til at bruge din tid udelukkende på studierne. 
Måske har du et studiejob, men det er ikke studierelevant, og du overvejer, om du overhovedet kan bruge det til noget i dit cv.

Karrierelands værter Buster og Pernille er taget på besøg hos en underviser og en rekrutteringskonsulent for at høre om, h...

Share
Mark as Played

Drømmer du om at arbejde i en styrelse? Eller har du tænkt, at det måske er lidt kedeligt. 

Styrelserne er statslige arbejdspladser, som beskæftiger i tusindvis af akademikere. Dette afsnit af Karriereland handler om det at arbejde i en styrelse, og hvad du kan gøre for at få foden indenfor hos en styrelse. 

Ninna Henneberg Andersen fortæller værterne Buster og Pernille om sin vej ind i Miljøstyrelsen, hvor hun startede som praktikan...

Share
Mark as Played

Kender du fornemmelsen af at føle, at du bluffer dig gennem studiet eller jobbet? Frygter du at blive gennemskuet af medstuderende eller kolleger? Præsterer du fx godt til eksamen, men har svært ved at håndtere de mange forventninger, som følger med? 

Måske er du ramt af imposterkomplekset. 

I dette afsnit af Karriereland taler Pernille med Ann C. Schødt, som er indehaver af Potentialefabrikken. Hun har hjulpet mange mennesker med at...

Share
Mark as Played
August 31, 2020 32 min

Lige nu er digitale kompetencer mere aktuelle end nogensinde før. 

I denne episode af Karriereland taler værterne Pernille og Buster med Harald Tokerød, som er digital transformationsrådgiver og ejer Tokerød Plus. Han hjælper virksomheder med deres digitale omstilling. 

Harald fortæller blandt andet om, hvordan du som studerende kan få mere ud af møder og undervisning på Teams og Zoom - og hvad det egentlig er, virksomhederne leder e...

Share
Mark as Played

Er du nyuddannet og ledig?

Vil du gerne vide, hvordan du kan skabe den bedst mulige ledighedsperiode for dig selv, mens du søger job? 

Hør denne episode af Karriereland, hvor Pernille taler med karrierekonsulent Jannik Talleruphuus fra Akademikernes A-kasse. Han giver sine bedste bud på, hvordan du kan gribe din tid an på en god måde, mens du er ledig. 

Pernille taler også med biolog Jeanette Hedeager, som gik ledig i en længere perio...

Share
Mark as Played

Er du nyuddannet og jobsøgende? 

Ved du, hvilken værdi du som akademiker kan skabe for en virksomhed? 

Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Puk Falkenberg, som er forandringskonsulent og SDU-alumne. Hun har vildt mange gode råd til, hvordan du kan få foden inden for hos en virksomhed - og skabe værdi. 

Vi har delt afsnittet i to, da Pernille også har talt med Bjarne Christensen, som har skrevet en ph.d. om, hvorda...

Share
Mark as Played

Er du nyuddannet og jobsøgende? 

Ved du, hvilken værdi du som akademiker kan skabe for en virksomhed? 

Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Bjarne Christensen, som har skrevet en ph.d. om, hvordan akademikere skaber værdi i virksomheder. 
Han fortæller blandt andet om, hvordan du kan skabe værdi på den korte og lange bane - og hvordan din evne til at samarbejde har stor betydning.

Vi har delt afsnittet i to, da Per...

Share
Mark as Played

Er du nyuddannet og jobsøgende? 

Måske kan det være svært at få overblik over mulighederne på arbejdsmarkedet i en tid, hvor virksomhederne er pressede? 

Hør dette afsnit af Karriereland, hvor Pernille taler med Peter Halkjær, som er arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv. Han tager temperaturen på arbejdsmarkedet lige nu og giver sit bud på, hvor det er på vej hen. 

Pernille taler også med karrierekonsulent Henrik Aavang fra Akademikerne...

Share
Mark as Played

Er du nyuddannet og jobsøgende? 

I denne episode af Karriereland taler Pernille med chefkonsulent og karriereekspert Thomas Kantsø fra Djøf. 

Thomas giver eksempler på, hvad du kan skrive i din ansøgning, og hvordan du griber jobsøgningen an i en tid, hvor arbejdsmarkedet er udfordret.

- Det er ikke håbløst, det kræver bare viden og en indsats, siger han.

For eksempel skal du ikke være ked af, at du ikke har et langt cv, for du har man...

Share
Mark as Played
March 5, 2020 27 min

Hvert år er der mange muligheder for at møde virksomheder på karrieremesser. 

Her kan du blandt andet finde et studiejob eller en praktik. Hvis du er færdig med din uddannelse, kan det være på karrieremessen, du finder dit første job, eller du får en god snak med en fremtidig arbejdsgiver. 

Vi ved, at mange af jer godt kan blive nervøse for at gå på karrieremesse. For hvordan falder man i en god faglig snak med virksomhederne? Hvad f...

Share
Mark as Played
February 14, 2020 25 min

Måske drømmer du om at undervise i gymnasiet? Måske tænker du, at undervisning er noget, du altid kan falde tilbage på, hvis dine andre drømme ikke lykkes? 

Mange af jer skal til at vælge kandidatuddannelse eller tilvalg, og her står I måske og jonglerer med tanken om at blive gymnasielærer.

Uanset hvordan du har det med muligheden for at undervise i gymnasiet, kan du få mere indsigt i jobbet i denne episode af Karriereland, hvor vær...

Share
Mark as Played

Står du over for at skulle træffe et valg - fx i forbindelse med dit studie? 

Buster og Pernille har lavet denne episode af Karriereland til dig, som står foran store valg i løbet af din studietid. Måske står du netop for at skulle vælge kandidat eller tilvalg. 
Det kan være, at du har følelsen af, at det valg, du træffer, kommer til at have stor betydning i lang tid fremover. 
Måske er du en af de mange, der prøver at tænke sig frem ...

Share
Mark as Played

Synes du, at din arbejdsglæde trænger til et boost? 

De fleste har nok oplevet, at de i en periode trængte til at booste arbejdsglæden på studiet eller jobbet. 

Morten Resen er iværksætter og grundlægger af virksomheden GoLittle. For ham handler arbejdsglæde om at gå på arbejde og føle, at man laver noget meningsfyldt. Og om at gøre sig umage og brænde for det, man laver. 

Karrierelands værter Buster og Pernille har talt med den tidli...

Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  BOB SAGET’S HERE FOR YOU is a podcast that is like no other— For one, this podcast has guests who are friends of Bob’s, or just really interesting people who many of you know and love. Secondly, this podcast is unique because it goes inside Bob Saget’s mind, and then quickly filters out through his mouth. Bob has a way of calming people he has conversations with as well as being entertaining and often informative. Bob talks with his guests with genuine empathy and humor, while reaching his unusually diverse audience that he talks to as a friend, Bob is the dad with great advice, the irreverent funny guy who’s always there when you need a laugh, and the free-associative Bob who goes off on crazy tangents then returns to the subject at hand, as serious or as comedic as it may be, to wrap up each episode in a way only Bob can do. Because he really does believe, “He’s here for you."

  Dateline NBC

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.

  • Help
  • Privacy Policy
  • Terms of Use
  • AdChoicesAd Choices