Kanada Banda Podcast

Kanada Banda Podcast

Kanadai podcast - magyar hanggal. Podcast & Blog, Technológia, Politika, Gazdaság, Közélet, Család, Emigráció, Kanada, Magyarország és a nagyvilág.

Episodes

May 4, 2024 58 mins
Ez nem egy utazás vége, hanem egy hosszú útnak az eleje: Molnár "TowAcross" Attila és családja révbe ért a Brit Columbia-i Vernon városában. Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Attilával, aki a nap végén a Ford Expedition-ból rögtönzött stúdióban foglalt helyett és Starlink internetkapcsolat segítségével rögzítettük az elmondottakat.

Adás napló: KBXTR17 - Elektromos Hajók, Szevasztok!

.css-1t8gq41{border:none;background-image:none;background-color:transparent;box-shadow:none;color:#2F3133;cursor:pointer;font-size:inherit;padding:0;-webkit-text-decoration:inherit;text-decoration:inherit;width:-webkit-max-content;width:-moz-max-content;width:max-content;}.css-1t8gq41:hover,.css-1t8gq41:focus{-webkit-text-decoration:inherit;text-decoration:inherit;}

Mark as Played
Szép jó reggelt kíván Kanada vadnyugati podkasztjának két hosztja: Lator és Lázadó! A hetvenharmadik epizódban a Kanadán kívül kevésbé ismert Carbon Tax-ról, a kanadai szénadóról beszélgettünk. Ezzel kapcsolatban a podkaszt-hallgatók elsőre talán nem is gondolnák, hogy mennyi hasonlóság fedezhető fel a kanadai és magyar belpolitikában. Figyelem: szuper hosszú adás napló következik!

 

Adás napló: KB073 - Alberta-i Adót-kapok

Mark as Played
Jó reggelt kíván az első és egyetlen magyar nyelvű kanadai podkaszt & blog! A hetvenkettedik, 2024. első epizódját mi mással is kezdhettük volna, mint a sarkvidéki hideggel és a "poláris örvénnyel". Ezt követően éles kritikákat fogalmaztunk meg Alberta Kormánya irányába, beszélgettünk az Alberta-i elektromos-hálózat üzemeltetéséről, majd hírháttereztünk az európai gazdatüntetésekkel kapcsolatban.

Adás napló: KB072 - Negatív Hul...

Mark as Played
Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván az első és egyetlen magyar nyelvű kanadai podkaszt & blog! A Bandatagok által szerkesztett tartalommal, nemzetközi koprodukcióban készült a karácsonyi epizódunk: két ország, három helyszín, négy hang. Meglehetősen hosszú szünet után ismét Petty és Rita voltak a vendégeink. A karácsonyfa már feldíszítve, a halászlé megfőzve, a sütemények megsütve és a hangerő feltekerve: fogadjátok soxerettel ...

Mark as Played
October 25, 2023 146 mins
Holdfényes Szép Jó Éjszakát kíván az első és egyetlen magyar nyelvű kanadai podkaszt & blog! A hetvenedik epizódban Dávidot, Szabolcsot és Norcy-t, azaz a SpaceJunkie-t láttuk vendégül. Felhívjuk Kedves Hallgatóink figyelmét, hogy a közel 2,5 órás epizódban olyan szavak hangzanak el, hogy: multiplanetáris faj, MASAT, dózismérő, hidrológia, kilövőállás, iteratív fejlesztés. Továbbá megválaszoljuk az évszázad kérdését is: Elon Mu...

Mark as Played
September 15, 2023 72 mins
Szép jó reggelt kíván az első, a legjobb, a 2017-ben indult magyar nyelvű Kanada vadnyugati podkasztjának két hosztja: Lator és Lázadó! A hatvankilencedik epizódban megünnepeltük a Kanada Banda Podcast 6. születésnapját és arról beszélgettünk, hogy miért is olyan jó nekünk Kanadában élni? Ezt követően a dolgos hétköznapokkal, a kanadai munkavállalással, a különböző szövetségi- és tartományi munkavállalói programokkal foglalkoztunk...

Mark as Played

Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvannyolcadik epizódjában a Calgary-i Központi Könyvtárban találkoztunk, hogy kiértékeljük a kampányt, megvitassuk a választások eredményét és hogy elmélkedhessünk a tartomány közeljövőjén, a konzervatív és (szociál)demokrata pártok céljairól és az elhibázott kommunikációról. Meglepően könnyű volt párhuzamokat felfedezni az Alberta és a Magyarország belpolitikájának jell...

Mark as Played
Jó reggelt kívánunk! Az van, hogy úgy is majd' mindenki félreolvassa elsőre - meg talán még másodikra is -, szóval akkor miért ne? A betűk pont ugyanazok, csak a sorrend más. Amúgy is: semmiféle komoly téma nem lelhető fel a most következő pár percben.

Ha jól sejtjük, akkor ez a legrövidebb epizódunk _evör_. A Farmers' Market-en egy iPhone-on a Dayana Network Ltd. Voice Recorder Pro applikációjával rögzítettük a beszélgetést, az er...

Mark as Played
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast 15. extra epizódjában ismét  Molnár "TowAcross" Attila volt a vendégünk. Minden, ami velük történt az közel 1 év során Kanadában, az Egyesült Államokban és Mexikóban, a blog-posztok után már könyvben is elolvasható: magyarul és (hamarosan) angolul is.

Adás napló: KBXTR15 - Kempingezés Amerika-szerte - A Könyv

Read more

Mark as Played

Ezzel a kivételes hangulatú epizóddal Ferire, a professzionális magyar-kanadai természetfotósra, a világutazóra, a legbüszkébb kanadai állampolgárra emlékezünk egykori szerelme - barátja - felesége, Zsuzsi segítségével.

Nehéz volt szomorú szívvel leülni a mikrofonok elé és elindítani a rögzítést… Van olyan felvétel, interjú, amelynek nem lenne szabad megtörténnie, amelyet nem szeretnénk elkészíteni...

Mark as Played
February 26, 2023 74 mins
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvanhatodik epizódjában a Whitehorse-ban élő Renivel és Gáborral rögzített beszélgetés második fejezetét hallgathatjátok meg. A témáink voltak: az időjárás (naná!), karrier vs. szabadidő, Szotyi - a mudi, lakásbérlési és munkavállalási lehetőségek, túrázás a vadonban, magyaros dolgok, vagyis a mindennapi Élet a Yukonban.

Adás napló: KB066 - Fehérló A Yukonban

Read more

Mark as Played
February 13, 2023 71 mins
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvanötödik epizódjában ismét egy interjút hallgathattok meg, annak is az első fejezetét. Ezúttal Reni és Gábor (a.k.a. Mrs. Columbo) voltak a vendégeink, akik részletesen meséltek arról, hogy milyen együtt élni 1 cifra "hiéna-birkával" és 70 ezer jávorszarvassal, hogy mennyire könnyű, vagy éppen nehéz az Élet a Yukonban.

Adás napló: KB065 - Fehérlólánya

Read more

Mark as Played
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvannegyedik epizódjában a 13 éve Ausztriában, jelenleg Bécsben élő Méreg Attilával készült interjú második, befejező részét hallgathatjátok meg. A bécsi magyarok mellett beszélgettünk a tartalomgyártás kihívásairól, a hallgatói visszajelzésekről, Friderikuszról, a kanadai hétköznapokról, a gasztronómiáról és az alkalmazkodókészségről is.

Adás napló: KB064 – Méreg Attila ...

Mark as Played
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvanharmadik epizódjában a 13 éve Ausztriában, jelenleg Bécsben élő Méreg Attilával készült beszélgetésünk első felét hallgathatjátok meg.

Adás napló: KB063 - Méreg Attila - Bécs & Ausztria: Világjárás, Munkavállalás És Családalapítás - 1. rész

Kérdésed, vagy észr...

Mark as Played
December 24, 2022 43 mins
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast hatvankettedik epizódjában teljes volt a karácsonyi hangulat! Az év utolsó podcast epizódjában szó volt az Xmas/Christmas-ról, szivárványos fejhallgatóról, a YouTube-ról hiányzó videókról és 5 év statisztikájáról. A köszönetnyilvánítások és a jókívánságok után pedig ... egy igazán különleges vendég látogatta meg a stúdiót.

Adás napló: KB062 - Xmas 2022

Read more

Mark as Played
December 15, 2022 74 mins
Az első magyar nyelvű kanadai podcast 61. epizódjában Alberta és Kanada politikai térképén kalandoztunk - de betűzdeltünk magyarországi párhuzamokat. A különböző politikai irányzatokat mutattuk be és elemztük is őket. Megnéztük, hogyan kommunikál a kormánypárt és az ellenzék? Hogy milyen most és milyen lesz majd Kanada gazdasága: függetlenségi törekvések és csapatmunka. És még azt is elmondtuk, hogyan kapcsolódik mindezekhez a BREX...

Mark as Played
Jó reggelt kívánunk! Ismét egy remek hangulatú podcaster-hallgató találkozónkra került sor November végén. Ez volt az első olyan alkalom, amikor mikrofont tettünk a hallgatónk orra alá és a jóízű, érdekes és tartalmas beszélgetésünkből elkészült ez az epizód. Fogadjátok szerettel a nős, két gyermekes, villamosmérnök végzettségű, JAVA Front-End + Back-End fejlesztő, home office-ban dolgozó Bernátot a behavazott Calgary-ból!

Mark as Played
Az első magyar nyelvű kanadai podcast 13. extra epizódjában befejezéséhez ért Attiláék észak-amerikai történetének kanadai fejezete. Több, mint 100 napos itt tartózkodásuk alatt keletről nyugatra tartva bejárják Kanadát, majd a kontinens észak-keleti szegletét, majd déli irányba tartva átléptek az Egyesült Államokba: November közepén 15.000 km-rel a hátuk mögött érkeztek meg a kaliforniai Santa Cruz városába.

Mark as Played
October 26, 2022 70 mins
Jó reggelt kívánunk! Az első magyar nyelvű kanadai podcast 60. epizódját 2k22. Október 23-án rögzítettük, benne pedig kül- és belpolitikával foglalkoztunk: egy kanadai (inkább csak Alberta-i) és egy (anti-)magyar politikus bemutatásával, életpálya elemzésével és a munkásságának értékelésével (kritizálásával). A következő 70 percben - indulatosságunkat hangsúlyozandó -, csúnya szavak is elhangzanak. Szóval a helyzet az, hogy ezt az ...

Mark as Played
October 8, 2022 64 mins
Az adás sorozat 1. része: a hidrogén. Előállítása, tárolása, szállítása, felhasználása – mi az, amit feltétlenül tudni kell?! Alapozó a tüzelőanyag-cellás járművekről, tudnivalók az előnyökről és a hátrányokról, mindarról, amiről rajtunk kívül senki sem beszél! Hogyan áll most a hidrogén előállítás a világon? A hidrogén mindig is a jövő üzemanyaga marad? Mi a helyzet az üzemanyag-cellás, azaz a H2-FCEV személyautók piacán? Használh...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.