Karmel podcast

Karmel podcast

Krátke Podcasty myšlienky a zamyslenia Karmelu.

Episodes

May 21, 2024 2 mins

Bože môj, čím vnútornejšie a menej viditeľné je pred ľuďmi utrpenie, tým viac ťa poteší. sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played

Duch Svätý, prameň pokoja a svetla, príď a osvieť ma. Som hladná, príď ma nasýtiť; som smädná, príď ma napojiť; som slepá, príď ma osvietiť; som chudobná, príď ma zahrnúť svojimi darmi; som nevzdelaná, príď ma poučiť.

sv. Alžbeta od Najsvätejšej Trojice

Mark as Played
May 19, 2024 2 mins

Ježiš ťa preto nestvoril nebeským anjelom, aby si mohla byť  pozemským anjelom.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 18, 2024 2 mins

Na tejto zemi, kde sa všetko mení, je iba jedna vec nemenná: to, ako nebeský Kráľ zaobchádza so svojimi priateľmi.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 17, 2024 2 mins

Dokonalá duša sa raduje z toho, nad čím nedokonalá smúti.

sv. Ján od Kríža

Mark as Played
May 16, 2024 2 mins

V mojom vnútri sa nachádza pustovňa, v ktorej prebýva Ježiš, a nikto ma nemôže o ňu pripraviť.

bl. Alžbeta od Najsvätejšej Trojice    

Mark as Played
May 15, 2024 2 mins

Obetovala som sa Panne Márii, odovzdala som sa jej s plnou dôverou. Toľkokrát ma vyslyšala, takže nikdy jej nedokážem dostatočne vyjadriť  svoju lásku a vďačnosť.

bl. Alžbeta od Najsvätejšej Trojice

Mark as Played
May 14, 2024 2 mins

Otec Pichon mi povedal: Pred tvárou Pána Boha, Najsvätejšej Panny  a všetkých svätých dosvedčujem, že si nikdy nespáchala žiaden smrteľný hriech.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 13, 2024 3 mins

My sme tiež in via – na ceste –, pretože  Karmel je vysoký vrch, na ktorý treba vystupovať pekne od samého úpätia . Ale ísť touto cestou je nesmierna milosť.

sv. Terézia Benedikta od Kríža

Mark as Played
May 12, 2024 2 mins

Čo sa týka Panny Márie, často sa pristihujem pri tom, že jej hovorím: Moja Najsvätejšia Panna, vidím, že som šťastnejšia ako ty, lebo si mojou Matkou, a ty nemáš Najsvätejšiu Pannu, ktorú by si mohla milovať. My sme bohatší, lebo máme Ježiša, a ty si tiež naša.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 11, 2024 2 mins

Pán Boh mi dal pochopiť, že pravá je iba tá sláva, ktorá bude trvať večne, a ak ju máme dosiahnuť, vôbec nemusíme konať nápadné skutky,  ale že postačí skryť sa a praktizovať čnosti tak, aby „ľavá ruka nevedela, čo robí pravá“.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 10, 2024 2 mins

Diabol krúži okolo mňa. Nevidím ho, ale cítim. Trápi ma, zviera ma akoby železnou rukou a  bráni mi v tom, aby som mohla dostať aspoň tú najnepatrnejšiu útechu. Zväčšuje moje utrpenie, aby som si začala zúfať. Veď už sa nemôžem ani modliť! Môžem iba hľadieť na Pannu Máriu a opakovať: Ježiš!

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 9, 2024 2 mins

Nikdy nezabúdaj na to, že všetko, čo sa ti prihodí, dobré alebo zlé, pochádza od Boha, aby si v prvom prípade nebol pyšný a v druhom zasa neklesal na duchu.

sv. Ján od Kríža

Mark as Played
May 8, 2024 2 mins

Ježiš sa stáva chudákom, aby sme mu mohli preukazovať milosrdenstvo; ako žobrák k nám vystiera ruky, aby sme v žiarivý deň súdu, keď sa zjaví v sláve, mohli začuť jeho sladké slová: „Poďte, požehnaní môjho Otca...“.

sv. Terézia od Dieťaťa Ježiša

Mark as Played
May 7, 2024 2 mins

V radostných dňoch veľkonočnej doby mi dal Ježiš pocítiť, že naozaj existujú duše, ktoré nemajú vieru, ktoré zneužívaním milostí strácajú tento vzácny poklad a jediný prameň čistej a opravdivej radosti. Pán dopustil, aby moju dušu zachvátila najhustejšia temnota, takže sa mi slastná myšlienka na nebo stala zdrojom zápasu a utrpenia. Táto skúška nemala trvať iba niekoľko dní či týždňov, ale mala sa pominúť až v hodine, ktorú určil P...

Mark as Played
May 6, 2024 2 mins

Predovšetkým sa treba vytrvalo modliť, aby sme poznali správnu cestu; a keď ju poznáme, aby sme bez odporu nasledovali vnuknutie milosti. Kto si takto počína a trpezlivo vytrvá, nemôže povedať, že jeho úsilie je márne. Len sa nesnažme určovať Bohu termíny.

sv. Terézia Benedikta od Kríža

Mark as Played
Mark as Played
May 5, 2024 3 mins

Predstavte si holubicu: odtŕha si jedlo od úst, aby nakŕmila svoje mláďatá. Tak by ste aj vy mali preukazovať lásku všetkým: zabúdajte na seba, odriekajte si pre druhých. Keď budete takto konať, Boh bude na to hľadieť tak, ako by ste to vykonali pre neho. Z lásky sa máte navzájom kŕmiť, prinášať si vzájomnú úľavu a navzájom sa posilňovať. bl. Mária od Ukrižovaného Ježiša

 

Mark as Played
May 4, 2024 2 mins

Nech ti stačí ukrižovaný Ježiš, s ním trp aj odpočívaj. sv. Ján od Kríža

Mark as Played
May 3, 2024 1 min

Vždy by sme mali žiť v spojení s Bohom, počúvať slová, ktoré nám Boh zjavil a odovzdal, a konať podľa nich. A predovšetkým sa modliť, ako nás to Spasiteľ naučil a ako nám to neustále vštepuje: „Proste a dostanete.“ sv. Terézia Benedikta od Kríža

 

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.