All Episodes

May 3, 2023 27 mins
Hoe breng je iemand die in coma ligt weer terug in de wereld? In revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg is een multidisciplinair team hierin gespecialiseerd. Bijzonder en intensief werk, waarbij sommige gevallen extra indruk maken.

Frans is zo iemand die het team niet snel zal vergeten. Na een val in de bergen van Corsica komt hij terecht in het revalidatiecentrum. Hij is dan in coma en heeft een laag bewustzijn. Communiceren is dan bijna niet mogelijk, maar Frans beschikt over een enorme kracht en lijkt niets anders te willen dan te herstellen.

In de intensieve periode van behandelingen raakt het team steeds meer aan Frans gehecht. Er wordt veel vooruitgang geboekt, maar de behandeling van comapatiënten blijft onvoorspelbaar. Soms tot frustratie van de teamleden. Hoe gaan zij daar mee om? Hoe ondersteunen zij elkaar in hun dagelijkse werk? En welke inzichten hebben ze overgehouden aan het behandelingsproces van Frans?

In 'Vitale functies' gaat Suzanne Spliethoff samen met zorgmedewerkers terug naar indrukwekkende momenten in hun werk.

'Vitale functies' is een podcast van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Meer weten? Kijk dan op pfzw.nl/podcast
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.