Boligpodcasten

Boligpodcasten

Det er vigtigt, hvordan vi selv bor, og spændende hvordan andre gør det. I podcasten kan man høre om, hvordan vi bor i Danmark, og få gode ideer til, hvordan man kan indrette eller ændre sin bolig. Man kan høre om menneskers drømme om boligen, der skal danne udgangspunkt for det gode liv, og måske drømme med selv.... Show More

Episodes

October 26, 2020 15 min
Den svenske møbelsnedker og indretningsarkitekt Åke Axelsson er ikke meget kendt i Danmark, men det vil en udstilling i udstillingsstedet Bygning A i København lave om på. Man kan i episoden hører om, hvad det er, der gør Axelsson til noget særligt, og til sidst giver han også selv et par ord med på vejen.

https://boligpodcasten.dk/udstillingen-velkommen-hjem-aake
Share
Mark as Played
September 10, 2020 20 min
Rigtig mange kender til Svanemærket fra varer i supermarkeder, men møbler kan også få mærket. I episoden fortæller Ingrid Elmedal fra Miljømærkning Danmark om miljømærkning af møbler, som bliver mere og mere udbredt.

https://boligpodcasten.dk/miljomaerkede-mobler
Share
Mark as Played
August 13, 2020 11 min
Snedkernes Efterårsudstilling er en traditionsrig udstilling, hvor man kan se eksperimenterende design. Det er drevet som en forening, og foreningens formand Claus Mølgaard fortæller om udstillingsaktiviteterne.

https://boligpodcasten.dk/snedkernes-efterarsudstilling
Share
Mark as Played
August 11, 2020 28 min
Møbelarkitekten Isabel Ahm fortæller om sit møbeldesign, der skal være æstetisk holdbart. Hør også om at lave møbler til hendes lille lejlighed. Hun mener ikke, at det er nødvendigt med megen plads, men hun har nogle ønsker til møblerne, der både er funktionelle og æstetiske.

Foto: Jeppe Sørensen
https://boligpodcasten.dk/isabel-ahm-baeredygtigt-design
Share
Mark as Played
August 10, 2020 32 min
Bofællesskabet Kæphøj i Roskilde er gammelt, og mange af beboerne har været med i rigtigt mange år. Det betyder, at beboerne kender hinanden gennem mange år, men det giver også nogle udfordringer i forhold til at få plads til nye familier.

https://boligpodcasten.dk/bofaellesskabet-kaephoj
Share
Mark as Played
August 4, 2020 22 min
Opbevaring af vin går lige fra, at man har det i et skab i soveværelset til den optimale vinkælder. Vinhandler Christian Philipson fortæller om vinopbevaring, og de egenskaber ved vinen der bestemmer, hvordan man kan opbevare den.

https://boligpodcasten.dk/vinopbevaring
Share
Mark as Played
Skuespiller Carsten Svendsen er flyttet med familien fra Christianshavn til en bondehusidyl på landet. Hvorfor og hvordan det gik til og hvad han sætter mest pris på.

https://boligpodcasten.dk/fra-storby-til-landsby-carsten-svendsens-landsbyhus

Foto: Hein Photography
Share
Mark as Played
I Susanne Clod Pedersens bøger om vikingen Arnulf, kommer læserne helt ind omkring bålstedet i vikingernes hjem og på togt til 900-årenes østromerske paladser. Men hvordan bor forfatteren selv?https://boligpodcasten.dk/susanne-clod-pedersen
Share
Mark as Played
July 25, 2020 28 min
Tiny houses er bevægelse, hvor man på lidt plads vil skabe et enkelt liv. Et eksempel er Sarah Kamille, der vil omskabe en gammel togvogn til en bolig - og en hel masse andet.

https://boligpodcasten.dk/fra-togvogn-til-tiny-house
Share
Mark as Played
Boris Berlin fortæller om at designe noget, der allerede findes. Meget konkret med lampen Calabash, der har form som en kalabas, men som har en række andre lag.

Stolen BaBa, der ligner en fed bønne, har en strikket polstring. Boris Berlin arbejder med, hvordan man kan lave det, så man undgår ressourcespild i produktionen.

Hvis man har besøgt Designmuseum Danmark, så har man sikkert set den store samling stole. Boris Berlin fortælle...
Read more
Share
Mark as Played
July 15, 2020 31 min
Den rusisskfødte designer Boris Berlin fortæller om sit designarbejde og tanker om design. Man kan høre om hans prisbelønnede stol DRY og en Penol pen. Han er uddannet i Sovjetunionen, og man hører om hans uddannelse, og hvordan design blev en del af den kolde krigs konkurrence med USA. Uddannelsen var en kopi af den tyske Ulm-skole, men det var en kopi af metoder, for tankerne holdt man sig fra. De tanker har til gengæld præget in...
Read more
Share
Mark as Played
Mette Blomsterberg fortæller om redskaber til det søde køkken. Hun giver råd om, hvad der er vigtigst at få, og hvad god kvalitet betyder. Selv om det er det søde køkken, der er udgangspunktet, så fortæller hun, hvordan man kan bruge redskaberne langt bredere.

https://boligpodcasten.dk/blomsterberg-udstyr-til-det-sode-kokken
Share
Mark as Played
July 5, 2020 27 min
Familien Sørensen kom til København i 1880'erne. Med udgangspunkt i deres bolig følger vi livet for en arbejderfamilie frem til 1990. På Arbejdermuseet kan man findes familiens lejlighed fra 1915, der forblev stort set urørt indtil museet overtog den. Programchef Linda Nørgaard Andersen fortæller.

https://boligpodcasten.dk/hos-familien-sorensen-i-1915
Share
Mark as Played
June 17, 2020 32 min
Designeren Rasmus Bækkel Fex arbejder i grænselandet mellem kunst og design. For ham er det er ikke en modsætning, og man kan høre, hvordan en skulptur, kan blive til en stol, der i dag kan købes. En stol kan også være skæv, og alligevel være anvendelig.

https://boligpodcasten.dk/fra-form-til-funktion
Share
Mark as Played
June 9, 2020 28 min
Nabostøj er kompliceret, for på den ene side kan lyde fortælle, at man er en del af et fællesskab, og på den anden side, kan de trænge ind, hvor vi har lyst til at være privat. Antropologen Sandra Lori Petersen fortæller om sit forskningsprojekt, hvor hun undersøger, hvad nabostøj betyder for mennesker i lejligheder. Man forstår ofte nabostøj som et spørgsmål om dårlig moral, men det kan stille sig i vejen for gode løsninger på stø...
Read more
Share
Mark as Played
June 6, 2020 19 min
Hvis man skal have et sundt arbejde hjemme ved computeren, kan der være nogle krav til indretningen, hvis arbejdsmiljøet skal være i orden. Men samtidig er det ens hjem, som man ikke nødvendigvis har lyst til skal ligne et kontor. Arbejdsmiljøkonsulent Anne Lintrup giver nogle bud på, hvordan man kan indrette sin hjemmearbejdsplads, og hvordan man kan få arbejdsdagen til at fungere i når man arbejder hjemme.
Share
Mark as Played
June 6, 2020 17 min
Soveværelser kan bruges til meget − også til at sove i. Det bliver ofte brugt til mange andre aktiviteter, og indretningen gør mange rigtigt meget ud af. Der er mange hensyn at tage til indretningen, men hvad er vigtigt, hvis vi ser på soveværelset ud fra, at man skal sove i rummet? Det fortæller søvnspecialisten Birgitte Hinz om.
Share
Mark as Played
FDB Møbler har relanceret en række gamle klassikere. Men det er ikke bare at sende de gamle tegninger til en møbelfabrik, for vi har ændret os rent fysisk. Designeren Thomas Alken fortæller om arbejdet med at tilpasse de gamle møbler.
Share
Mark as Played
May 14, 2020 29 min
Møbeldesigneren Chris Liljenberg Halstrøm laver møbler, der skal være noget vi genkender. De skal ikke gøre for meget opmærksom på sig selv, men de skal samtidig være noget, der er så specielt, at man får lyst til at eje dem.
Share
Mark as Played
Industribygninger kan blive til spændende, moderne lejligheder. I Københavns Nord Vest ligger en lejlighed, der har bevaret præget af den tidligere anvendelse, men som også har fået en have.
Share
Mark as Played

Chat About Boligpodcasten

Popular Podcasts

13 Days of Halloween
13 Days of Halloween
Welcome to Hawthorne Manor. As our newest arrival, the caretaker himself (Keegan-Michael Key) will be providing a daily tour and introduction to another guest. Please remember to wear headphones throughout your stay. And make yourself at home. After all, this is it! A production of iHeartRadio, Blumhouse Television, and Grim & Mild from Aaron Mahnke.
Halloween in Hell
Halloween in Hell
A scripted horror musical podcast, just in time for Halloween. Rock legend Tommy Lee stars as the Devil, featuring original music and performances by Machine Gun Kelly, iann dior, Dana Dentata, phem, and 24kGoldn. On Halloween, Satan lures three performers to his sadistic game show in Hell where they must perform or die. The winner returns to Earth. The losers will play out their showbiz careers in fiery hellfire and damnation.
Stuff You Should Know
Stuff You Should Know
If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.
    Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeartRadio App.

    Connect

    © 2020 iHeartMedia, Inc.