Friløber

Friløber

'Friløber’ giver et unikt og ærligt indblik i de mange op- og nedture en professionel sportsudøver oplever i løbet af sin karriere og sit liv. Interviewer: Emil Bach Andersen Fortæller: Emil Sørensen Redaktør og producer: Mikkel Weinell 'Friløber' udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk at man skal være minimum 18 år og spille med omtanke. Regler og vilkår gælder. Har du brug for hjælp til spilafhængighed, så besøg StopSpillet.dk eller udeluk dig via Rofus.nu.

Episodes

October 25, 2021 61 min
En manglende lyst til at spille fodbold sætter sig dybt i Nikola, efter han er blevet udsat for utallige problemer uden for banen i Kroatien. For at genfinde dén lyst rykker han tilbage til Danmark, men tingene går heller ikke hans vej i trygge omgivelser. Men hvorfor gik det hele galt, og kan man overhovedet lære noget ved at være et mislykket fodboldtalent?

’Friløber’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk, at man skal vær...
Share
Mark as Played
I Liverpool træner Nikola jævnligt med stjernerne på førsteholdet, men kampene bliver kun spillet for reserveholdet. Det får Nikola til at søge nye græsgange, og selvom fodboldverdenen er berygtet for sit sommetider barske miljø, så støder han alligevel på helt nye udfordringer i kroatiske Hajduk Split, som han ikke har prøvet før.

’Friløber’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk, at man skal være min. 18 år og spille med o...
Share
Mark as Played
Interessen for Nikolas store fodboldtalent har længe været stor, og endelig udmønter interessen sig i et udlandsskifte, da Liverpool FC henter 17-årige Sarić i 2008. Men inden drømmeskiftet træder i kraft må Nikola kæmpe sig igennem noget, der kommer til at være et tilbagevendende problem i hele sin karriere, nemlig de alvorlige skader.

’Friløber’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk, at man skal være min. 18 år og spille ...
Share
Mark as Played
Som 11-årig rykker Nikola Sarić til Herfølge Boldklub, hvor fodbold spilles på et højere niveau. Tiden i Herfølge bringer ham blandt andet ud til store internationale ungdomsturneringer, hvor de største klubber i verden får øje på den danske dreng med det store talent. Snart vælter Nikola sig i invitationer til prøvetræninger og andre flotte tilbud, og kaos skabes øjeblikkeligt i den unge drengs liv.

’Friløber’ udgives af Oddset fra...
Share
Mark as Played
I 1992 kommer Danmark med til EM efter diskvalifikationen af det krigshærgede Jugoslavien. En krig som, udover EM-trofæet, ender med at give Danmark ét af de største fodboldtalenter nogensinde. Hans navn er Nikola Sarić, og dette er historien om de op- og nedture, han har mødt i sit liv.

I dette første afsnit besøger Nikola sin mor, der fortæller om familiens flugt fra Jugoslavien, med blot 1-årige Nikola på armen, til et asylcenter...
Share
Mark as Played
Det er blevet tid til det sidste afsnit i føljetonen om Ken Ilsøs karriere, der slutter i Australien, nærmest så langt væk, som man kan komme fra Danmark. Hans ophold i Adelaide United bliver præget af ensomhed, fodboldtræthed og naturligvis dopingkarantænen. Efter hjemkomsten skal Ken nu til at kigge frem mod et liv uden for fodboldbanerne, og her spiller hans bror, Nick, og ikke mindst de svenske skove en fremtrædende rolle.

Fril...
Share
Mark as Played
November 18, 2020 38 min
Ken har revet sin kontrakt med tyske Bochum i stykker, og han er i tvivl om, hvad der skal være næste skridt i karrieren. Han har altid følt sig draget af østens mystik, og en dag får han muligheden for at pakke sin rygsæk og rejse rundt med fodboldstøvlerne på. Det bringer ham både til Kina, Singapore og ikke mindst Malaysia, hvor Ken bliver behandlet som en kæmpe stjerne.

'Friløber' udgives af Oddset fra Danske Licens Spi...
Share
Mark as Played
Efter at succesen udebliver i FC Midtjylland, får Ken mulighed for at prøve kræfter med udlandet. Han rykker til 2. Bundesligaen i Tyskland, hvor han er med til at rykke Fortuna Düsseldorf op i det fineste tyske selskab, hvor han nu står ansigt til ansigt med nogle af verdens største fodboldspillere. Men mødet med tysk fodbold bliver også mødet med en vild disciplin og en egoistisk fodboldkultur, og det hele spidser til, da Ken ryk...
Share
Mark as Played
November 4, 2020 31 min
I 2007 rykker Ken Ilsø hjem til dansk fodbold, hvor han skriver kontrakt med førstedivisionsklubben SønderjyskE. Tiden i Haderslev bliver særligt mindeværdigt for den unge angriber, der både oplever en excentrisk træner, oprykning og personlig succes. Opturen fører senere til Landsholdsudtagelse, hvor Ken bliver konfronteret med truppens hierarki, samt et stort skifte til FC Midtjylland, der byder på endnu en udfordring for Ken.

...
Share
Mark as Played
I andet afsnit af 'Friløber' folder Ken historien om sine ungdomsår ud og livet som fodboldspillende teenager byder både på op- og nedture. Vi skal først forbi en nedslående samtale i traditionsrige KB, derefter en tur til Boldklubben FREMs baner, hvor Ken virkelig får en opblomstring, og til sidst hollandske Heerenveen, hvor Ken drager til som 17-årig for at forfølge drømmen om at blive professionel fodboldspiller i udland...
Share
Mark as Played
October 21, 2020 39 min
Den 27. januar 2019 får Ken Ilsø et skæbnesvangert opkald, der afslutter hans karriere som professionel fodboldspiller. Han er på det tidspunkt langt væk hjemme fra Danmark, og spiller i den australske klub Adelaide United. I røret er der en stemme, der fortæller, at han er testet positiv for stoffet benzoylecgonin.

I dette første afsnit af 'Friløber' folder Ken både begyndelsen og enden på sin karriere ud. Fra da det hele ...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  The Daily

  This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Morbid: A True Crime Podcast

  It’s a lighthearted nightmare in here, weirdos! Morbid is a true crime, creepy history and all things spooky podcast hosted by an autopsy technician and a hairstylist. Join us for a heavy dose of research with a dash of comedy thrown in for flavor.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.