Shh, det taler vi ikke om

Shh, det taler vi ikke om

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre. Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener. Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

Episodes

September 18, 2022 64 min
Livet kørte bare. Han var selvstændig elektriker, og det væltede ind med ordrer. Men det endte brat, efter en festival ændrede Thomas liv.
Derfra startede kampen til at få hjælp og blive taget alvorligt.

Det var usynligt, men ikke mindst smertefuldt og havde store konsekvenser for hans liv.

Af sine utallige sygehusbesøg gennem årene, har Thomas fået indsigt i, hvordan mange med alvorlige sygdomme agerer og beskriver sine kampe.

Han...
Share
Mark as Played
JEG BLEV SKRÆMT AF DE DIAGNOSER OG FLYGTEDE - i serien for Dont Fear the Weird Festival (episode 59)

Som 18-årig fik hun at vide, at hun havde en række diagnoser. Det skræmte hende så meget, at hun fly(g)ttede til Berlin, hvor hun i årevis udøvede sin passion inden for musik. I bred udstrækning med række kreative personer. Musikken har altid været et omdrejningspunkt i hendes liv.

Sofie er i dag mor til to børn, og gift med sin mand...
Share
Mark as Played
Jonas har været selvstændig, siden har var 22 år. Han har blomsterbutikken, Jonas Jensen Blomsterdesign, som ligger centralt i Aalborg.
Han elsker sine ritualer, bl.a sin morgen-løberute, han fast løber, uanset vejr og vind, hver evig eneste morgen inden arbejdet kalder. Samtidig er han glad for sine lister og kalender, som giver ham overblik over dagens kommende gøremål, og desuden gør det muligt at slippe alt, efter endt arbejdsd...
Share
Mark as Played
Det er svært nok at tale om seksualitet. Det er som om, vi bliver elefanter i glasbutikker. Det er ofte et tabubelagt emne. Hvordan er det så, når man oveni har en diagnose og får medicin, eller bare kæmper med dæmonerne, som kan forstyrre én?

Jeg har haft en dialog med Gitte, som har en skizoaffektiv lidelse og får 19 piller om dagen, og Franciska, som knækkede i arbejdsstressen og pludselig fandt sin krop voldsomt reagerende.
De ...
Share
Mark as Played
I forbindelse med festivalen Don't Fear the Weird udkommer en serie med en række personer, som fortæller om at have en diagnose og leve med den.
Hvordan samfundet agerer omkring én, og hvordan venner og familie har reageret.

Den første i serie er Rune, som er 30 år og har en datter. Oveni er han selvstændig frisør med egen webshop. Han lever med diagnosen: PTSD, som han har fået som reaktion på sin storebrors tragiske død.
-men ...
Share
Mark as Played
Mie er en nordjysk kvinde med ben i næsen, som tør dele sandheder på de sociale medier. Du kender hende måske bedst, med profilen Den Skrukke Nordjyde, som hun først startede og kaldte sig. Et initiativ, som hurtigt blev taget godt imod, da Mie åbent delte sine tanker, om at skulle være mor. Bekymringer såvel som glæder.

Men det har konsekvenser at være ærlig, og hun oplevede allerede to uger efter sin søns fødsel, første kommunale...
Share
Mark as Played
November 19, 2021 54 min
OMG ER DU GAY OG DRAG? (episode 54)

Michael er opvokset i Vejgaard i Aalborg, men flyttede egentlig grundet studie til Kbh, men måske også af flere årsager...
Allerede i folkeskolen vidste han godt, at han var til fyrer, og det blev ikke modtaget specielt godt, og slet ikke, hvor skældsord som "bøsse computer" blev brugt, når IT ikke virkede.

Han har altid i sine unge dage været meget politisk aktiv, og havde tænkt, at han ku...
Share
Mark as Played
November 13, 2021 21 min
JEG ELSKER AT RYSTE RØV (episode 52)

Jeg er ude til eventen, Venus Venue og møder Amalie og Sanne elsker at danse, og gennem de sidste par år, får de rystet max røv. De har nemlig startet the Booty League med twerking. - og det handler virkelig om at ryste alt, du har.
Desto mere, desto bedre.

Vi sidder til eventen, som omhandler kroppen, køn og ligestilling, og den får ikke for lidt. Deltagerne giver den gas, og endelig er der et ...
Share
Mark as Played
JEG ER BISEKSUEL OG SJÆLLÆNDER I NORDJYLLAND (episode 52)

Josephine er flyttet fra Sjælland for at studere i Aalborg, og det i sig selv giver sine udfordringer, for der er ret mange fordomme.

I sine teenage-år fandt hun ud af, at hun var tiltrukket af piger, og heldigvis havde hun sine forældres forståelse. Dog med kommentaren, at det var godt, hun var en pige, som kunne lide sit eget køn, for havde hun været en dreng, havde det vær...
Share
Mark as Played
October 24, 2021 34 min
Jeg er taget ud til eventen Venus Venue, som afvikles for første gang. Fem seje kvindelige ildsjæle står bag initiativet, som handler om at sætte løn, ligestilling og roller på dagsorden.

Programmet er fyldt med oplæg, debatter, samtale-saloner, sjov og leg samt koncerter.

Jeg forsøger med denne podcast at give dig som lytter nogle af de gode pointer og vigtige budskaber. - selvom snakkene er korte og lidt mere overfladiske, end du...
Share
Mark as Played
HVORFOR REAGEREDE INGEN, DA JEG JO ÅBENLYST FORANDREDE MIG? (episode 50)

Gitte er 36 og førtidspensionist i dag. Diagnosen forhindrer hende i at kunne arbejde, selvom hun virkelig gerne vil, og har prøvet adskillige gange.
Hun er det lægerne kalder "svært ramt", og får den stærkeste medicin, som findes.

I gymnasietiden, mister hun sin hund, og over natten får hun sin første psykose. Hendes adfærd ændres drastisk. Hun bliver...
Share
Mark as Played
DET ER HÅRDT AT VÆRE ARBEJDSGIVER!

Tina er selvstændig og netop udgivet sin bog nr. 12 (!) - omkring arbejdsglæde, og hvordan du kan finde den. Eller skabe den!

Grundet kroniske følger af en række sygdomme, har Tina brug for hjælp til at "være hendes arme og ben". Det betyder, at hun rundt sig har hjælpende personale, som er der for at hjælpe med alt fra mad, rengøring til personlig pleje.

Men det er ikke let at være selvstæ...
Share
Mark as Played
September 25, 2021 56 min
ER SKIZOFREN OG HVAD SÅ?

Alexander selv oplever at være centrum for alt. Han føler sig grandiøs og som om kameraer følger ham, og alle kender ham. Hans kunst er også så attraktiv, at selv ketchup på et lærred ville sælge. Tilmed det som foregår i TV og radio omhandler pludselig også ham.

Alexander er i dag en 31 årig mand, som i sine midt tyver pludselig har kørt sig selv så hårdt, at kroppen reagerer. Det skal vise sig, at han har...
Share
Mark as Played
ER STRESS VIRKELIG STADIG ET TABU?

Maria er selvstændig og har, som de fleste mærket Covids følger. Det er ikke let at afvikle kurser, når man ikke har måtte samle deltagerne fysisk.
Hun har gennem årene, faktisk siden hun blev nyuddannet haft stressen inde på livet. Det er ikke let at være jobsøgende, at skulle bevise sit værd, samtidig med du først egentlig skal lære at omsætte alt det, universitetet har skolet dig til at kunne.
...
Share
Mark as Played
OG HVA' SÅ, AT MIN FAR VAR KRIMINEL, OG JEG TALTE BEDRE MED DYR END MENNESKER!


Nina er vokset op med en kriminel far, som betød, at hun som barn måtte acceptere at blive en lille voksen allerede med 4-5 år og passe på sine mindre søskende. Faren var voldelig overfor moren men aldrig børnene. Det medførte blandt andet at bedst, som hun fik en playstation, så var den væk igen. (solgt videre) I otte måneder boede hun med sin mor og...
Share
Mark as Played
Katla er 22 og studerer på Aalborg Universitet. Hun skal efter sommeren opstarte sin kandidat, men gør sig tanker omkring det at skulle stifte familie, og hvornår det rigtige tidspunkt er.

Bør hun få børn mens hun læser, eller vente til efter? Hvad hvis hun alligevel ikke får et job med det samme? -og bør hun ikke have fået dem i forhold til en jobsituation?

Hvorfor behøver de mandlinge medstuderende ikke gøre sig så mange tanker? ...
Share
Mark as Played
October 4, 2020 53 min
MEN DU ER JO ALTID SÅ GLAD, DU KAN DA IKKE HAVE ANGST!

Som ledsager er Theresa på 44 ude med ca. 14 borgere på to uger. Et job hun har haft snart 15 år, som hun elsker. Her kan hun virkelig gøre en forskel og hjælpe.
Da hendes mor dør i en trafikulykke, er Theresa er 29 år. En sorgproces sætter ind, mens hun selv er mere fokuseret på, hvordan hun kan hjælpe morens nye mand end sig selv. Bare på med masken, og overfor sine borgere i ...
Share
Mark as Played
September 27, 2020 56 min
HVORFOR SNAKKER INGEN OM, HVOR HÅRDT DET ER AT BLIVE MOR?

Irma blev -lige før Covid-19 brød ud- mor. Hun er 34 år - tror hun nok, for det der med at huske er netop en af følgerne med at blive mor og amme.
Hun og hendes kæreste blev efter to år i fertilitetsbehandling endelig gravide, og selve graviditeten var gnidningsfrit. Irma havde glædet sig til at skulle føde i badekar og selv tage imod, men sådan skulle det ikke gå. Mange tim...
Share
Mark as Played
September 20, 2020 53 min
SORG - STRESS OG DET AT REJSE SIG IGEN

Vibeke Guldager er i dag 54 år. Hun er selvstændig og er bosiddende, der hvor opgaven befinder sig. Senest i Skagen. Snart er hun på turné rundt i Danmark med sit foredrag: Det er Cool at være HOT.
Før hun nåede dertil, måtte hun to gange ned med stress i sine midt/slut 40'er. Lige inden havde hun mistet sin far, var blevet gift, købte hus og havde hvervet sig to bonusdøtre og oveni en stil...
Share
Mark as Played
September 13, 2020 49 min
PSYKISK VOLD OG KAMPEN FOR FEMINISME!

Helena har oplevet et lidt turbulent liv.
Idag er hun 24 år, og har på sin færd haft flere ubehagelige sammenstød med kærester og drenge/mænd, som har overskredet hendes grænser, på flere måder. Hun har som ganske ung ved en togstation oplevet et overgreb, som kunne være ledt til værre, hvis ikke veninder havde grebet ind.
I dag er hun forkæmper for ligestilling, og fortæller her om, hvorfor det...
Share
Mark as Played

Popular Podcasts

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Serial

  Serial is a podcast from Serial Productions, a New York Times company, hosted by Sarah Koenig. Serial unfolds one story - a true story - over the course of a whole season. The show follows the plot and characters wherever they lead, through many surprising twists and turns. Sarah won't know what happens at the end of the story until she gets there, not long before you get there with her. Each week she'll bring you the latest chapter, so it's important to listen in, starting with Episode 1. New episodes are released on Thursday mornings.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  KILLED

  For every story that runs, countless others are killed before anyone gets the chance to read them. KILLED reveals the true stories behind reporting that was once considered too dangerous, too fringe, too…SOMETHING…by the media. With help from some of the biggest names in magazines, Justine Harman brings dead stories back to life.

  The Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon

  Welcome to the Official Game of Thrones Podcast: House of the Dragon produced by HBO Max and iHeartRadio. This show is the go-to audio destination to unpack and discuss everything Game of Thrones for casual and die-hard fans alike, starting with the new HBO Original series, House of the Dragon. Join our hosts Jason Concepcion (X-Ray Vision) and Greta Johnsen (WBEZ's Nerdette podcast) every week as they share insights, fan questions, exclusive interviews with the cast and crew, and a whole lot of thoughts and opinions. It’s the only podcast with the inside scoop on all things Game of Thrones. It is also produced in association with Crooked Media.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2022 iHeartMedia, Inc.