Shh, det taler vi ikke om

Shh, det taler vi ikke om

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre. Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener. Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.

Episodes

November 6, 2022 52 mins
MED BAG KULISSEN PÅ VÆRTEN Kathrine Skovsgaard (episode 68)

Rollerne blev byttet rundt, og jeg blev udfordret til selv at åbne op.

Hør med her, når Theresa udspørger mig, og jeg åbent fortæller om bl.a baggrunden for denne podcast. Om mit liv fra modeverdenen i Hamburg med drømme om at skulle være stor modedesigner, til ledsager ved Aalborg Kommune, og så sorgen som ramte hårdt, da hhv. min far, mormor og kusine skulle herfra.
Jeg ...
Mark as Played
LAD OS NU BARE TALE HØJT OM DE SEKSUELLE UDFORDRINGER - en snak med sexolog Else O (episode 66).

Else O er sexolog, og arbejder både på Aalborg Universitetshospital og som selvstændig. Hun ved virkelig en del om seksuelle udfordringer, både hos diagnose-ramte, som følge af fysiske lidelser og sygdomme.
Det er bare generelt et gigantisk tabu i vores kultur og samfund. Vi taler helst ikke og hvis, så meget lidt om, vores udfordringer...
Mark as Played
HVEM SAGDE DIAGNOSE ER EN HÆMSKO? - i serien for Dont Fear the Weird med Malene om Angst og OCD (episode 65)

Malene er netop startet på sin kandidat på Aalborg Universitet, efter at være hjemvendt fra et sommerjob i Grønland. Før sommeren færdiggjorde hun sin bachelor på University of Nordjylland, UCN på Natur - og Kulturformidling, NAKU i Hjørring.

For nogle år tilbage, erkendte hun dog, at noget ikke var helt godt indeni. Hun havd...
Mark as Played
Dette er andel del af snakken med sexolog Else O og Jeff, som har diagnoser. Temaet er dobbelt tabuet i at have en diagnose og seksualitet.

Denne del omhandler alt det rundt om. De følelser, som kommer i spil. Det der foregår mellem to individer og det tabu, der ligger i at tale om dette.

Første indledende snak fortæller Jeff modigt om, hvordan diagnoserne har påvirket livet. Hvordan han er Peer-medarbejder, og deler ud af sine erf...
Mark as Played
Musikeren Frederik Damkaer og presseansvarlige Kathrine Skovsgaard besøger Radio Nordjyske og får en snak med værten Camilla omkring festivalen.

Her kan du lytte med, når Frederik fortæller om at være pårørende til en far med depression gennem 15 år.
Mark as Played
I forbindelse med Dont Fear the Weird Festivalen var psykolog Skovsgaard, Kirsten inde og tale med Camilla, radioværten omkring diagnoser.

Her kan du lytte med, når en psykolog giver sine tanker omkring vores diagnosesamfund.
Mark as Played
Sexolog Else O og Jeff, med flere diagnoser, har sammen med værten en snak om, hvordan der pludselig er dobbelt tabu, omkring diagnose og seksualitet.

Jeff fortæller her modigt om, hvordan diagnoserne har påvirket livet. Hvordan han er Peer-medarbejder, og deler ud af sine erfaringer, for at andre ikke skal stå, som han selv, helt uden netværk og relationer, når en diagnose måske pludselig bliver en del af ens hverdag.

Sammen med E...
Mark as Played
Dette er en radio-optagelse med to brugere fra psykiatrien, som i anledning af serien til festivalen Don't Fear the Weird ligger midlertidigt her på denne podcast.
Her kan du høre Rikke og Franciska tale med værten Camilla i Radio Nordjyske, fra onsdag 28. september 2022.
Mark as Played
Anden del i snakken med Julie

Efter endnu et afslag fra skuespillerskolen, forsøger Julie sig med jordemoderstudiet og derefter UCN, men må give op på begge, da det ikke matcher hendes livsstil. Det clasher, og hun må sygemeldes.

Hun kommer i kontakt med sundhedssystemet, men vejen til hjælp er ikke ligeud.

Hør med her, når Julie fortæller om at kæmpe med systemet, få hjælp, og skulle acceptere sin diagnose og dets følger. Samtidig ...
Mark as Played
Julie har altid ville være skuespiller. Nærmest hele sit liv har hun stået på og bag en scene, og det har altid været hendes største drøm, at blive skuespiller.
Gennem årene har hun søgt ind på skuespillerskolen, og er blevet afvist gang på gang.

Idet hendes fokus har været den kreative scene, har Julie nedprioriteret det der kedelige med at skulle tjene penge, og være fornuftig. - og alligevel har hun altid fået det til at fungere...
Mark as Played
Livet kørte bare. Han var selvstændig elektriker, og det væltede ind med ordrer. Men det endte brat, efter en festival ændrede Thomas liv.
Derfra startede kampen til at få hjælp og blive taget alvorligt.

Det var usynligt, men ikke mindst smertefuldt og havde store konsekvenser for hans liv.

Af sine utallige sygehusbesøg gennem årene, har Thomas fået indsigt i, hvordan mange med alvorlige sygdomme agerer og beskriver sine kampe.

Han...
Mark as Played
JEG BLEV SKRÆMT AF DE DIAGNOSER OG FLYGTEDE - i serien for Dont Fear the Weird Festival (episode 59)

Som 18-årig fik hun at vide, at hun havde en række diagnoser. Det skræmte hende så meget, at hun fly(g)ttede til Berlin, hvor hun i årevis udøvede sin passion inden for musik. I bred udstrækning med række kreative personer. Musikken har altid været et omdrejningspunkt i hendes liv.

Sofie er i dag mor til to børn, og gift med sin mand...
Mark as Played
Jonas har været selvstændig, siden har var 22 år. Han har blomsterbutikken, Jonas Jensen Blomsterdesign, som ligger centralt i Aalborg.
Han elsker sine ritualer, bl.a sin morgen-løberute, han fast løber, uanset vejr og vind, hver evig eneste morgen inden arbejdet kalder. Samtidig er han glad for sine lister og kalender, som giver ham overblik over dagens kommende gøremål, og desuden gør det muligt at slippe alt, efter endt arbejdsd...
Mark as Played
Det er svært nok at tale om seksualitet. Det er som om, vi bliver elefanter i glasbutikker. Det er ofte et tabubelagt emne. Hvordan er det så, når man oveni har en diagnose og får medicin, eller bare kæmper med dæmonerne, som kan forstyrre én?

Jeg har haft en dialog med Gitte, som har en skizoaffektiv lidelse og får 19 piller om dagen, og Franciska, som knækkede i arbejdsstressen og pludselig fandt sin krop voldsomt reagerende.
De ...
Mark as Played
I forbindelse med festivalen Don't Fear the Weird udkommer en serie med en række personer, som fortæller om at have en diagnose og leve med den.
Hvordan samfundet agerer omkring én, og hvordan venner og familie har reageret.

Den første i serie er Rune, som er 30 år og har en datter. Oveni er han selvstændig frisør med egen webshop. Han lever med diagnosen: PTSD, som han har fået som reaktion på sin storebrors tragiske død.
-men det ...
Mark as Played
Mie er en nordjysk kvinde med ben i næsen, som tør dele sandheder på de sociale medier. Du kender hende måske bedst, med profilen Den Skrukke Nordjyde, som hun først startede og kaldte sig. Et initiativ, som hurtigt blev taget godt imod, da Mie åbent delte sine tanker, om at skulle være mor. Bekymringer såvel som glæder.

Men det har konsekvenser at være ærlig, og hun oplevede allerede to uger efter sin søns fødsel, første kommunale...
Mark as Played
November 19, 2021 54 mins
OMG ER DU GAY OG DRAG? (episode 54)

Michael er opvokset i Vejgaard i Aalborg, men flyttede egentlig grundet studie til Kbh, men måske også af flere årsager...
Allerede i folkeskolen vidste han godt, at han var til fyrer, og det blev ikke modtaget specielt godt, og slet ikke, hvor skældsord som "bøsse computer" blev brugt, når IT ikke virkede.

Han har altid i sine unge dage været meget politisk aktiv, og havde tænkt, at han kunne påvi...
Mark as Played
November 13, 2021 21 mins
JEG ELSKER AT RYSTE RØV (episode 52)

Jeg er ude til eventen, Venus Venue og møder Amalie og Sanne elsker at danse, og gennem de sidste par år, får de rystet max røv. De har nemlig startet the Booty League med twerking. - og det handler virkelig om at ryste alt, du har.
Desto mere, desto bedre.

Vi sidder til eventen, som omhandler kroppen, køn og ligestilling, og den får ikke for lidt. Deltagerne giver den gas, og endelig er der et ...
Mark as Played
JEG ER BISEKSUEL OG SJÆLLÆNDER I NORDJYLLAND (episode 52)

Josephine er flyttet fra Sjælland for at studere i Aalborg, og det i sig selv giver sine udfordringer, for der er ret mange fordomme.

I sine teenage-år fandt hun ud af, at hun var tiltrukket af piger, og heldigvis havde hun sine forældres forståelse. Dog med kommentaren, at det var godt, hun var en pige, som kunne lide sit eget køn, for havde hun været en dreng, havde det vær...
Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  BG2Pod with Brad Gerstner and Bill Gurley

  Open Source bi-weekly conversation with Brad Gerstner (@altcap) & Bill Gurley (@bgurley) on all things tech, markets, investing & capitalism

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Breakfast Club

  The World's Most Dangerous Morning Show, The Breakfast Club, With DJ Envy, Jess Hilarious And Charlamagne Tha God!

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.