Shh, det taler vi ikke om

Shh, det taler vi ikke om

En podcast om tabuer og alt det, vi ikke må sige højt. Her taler vi, hvor andre tier, og her tør vi åbne op for de emner, der normalvis hører til bag lukkede døre. Hvert afsnit er en samtale med en ny gæst, der alle har det til fælles, at de har noget på hjerte, og at de ikke er bange for at sige, hvad de mener. Besøg www.kathrineskovsgaard.dk for yderligere info, kurser, workshops og meget mere.... Show More

Episodes

July 26, 2020 44 min
LGBT+ - HVAD SKAL DOG ALLE DE BOGSTAVER TIL FOR?

For første gang har jeg to personer i studiet, og det er ikke en tilfældighed.
Carsten og Carsten har stiftet LGBT+ Nordjylland, som er en forening for LGBT+ personer. De kommer begge fra to mindre byer og har med sig en række erfaringer og minder om en tid, hvor det at være stolt LGBT+ var mindre synligt. De kæmper begge for at fremme mulighederne, og står bag adski...
Read more
Share
Mark as Played
July 20, 2020 60 min
NÅR DU ALLEREDE LØFTER FØLELSER SOM SKAM OG SORG SÅ TUNGE SOM VÆGTE

Jannie er højgravid, med en fødsel any day now. Hun har netop færdiggjort sin bachelor, og så underviser hun i yoga. Ren idyl - eller er det? For det at blive gravid eller skulle have børn, var noget hun og kæreste ret hurtigt i forholdet måtte forholde sig til. Allerede efter 3 måneder. For hvad hvis hun ville have børn og ikke kunne. Med svesken på desken blev dat...
Read more
Share
Mark as Played
July 12, 2020 49 min
NÅR SEKSUALUNDERVISNINGEN ER OVERLADT TIL EN LÆRERSTUDERENDE, SOM HAR FÅET LORTEN

Sandi er forkæmper for sund seksualitet og selvkærlighed. Hun underviser og afholder foredrag bl.a i skole-regi, hvor det fortsat er meget typisk, at den nye lærerstuderende "får lorten".

Hun indfører ordet "hverdagssexologi", hvor essensen er, at vi skal have svesken på desken i hverdagen. Som forælder er du forbillede, så dine børn ko...
Read more
Share
Mark as Played
July 5, 2020 53 min
HVAD HVIS DEN UNGE IKKE VIL IND I DE VOKSNES ROTTERÆS?

Karin arbejder som vejleder - også kendt som terapeut, men hun foretrækker selv ordet vejleder. Hun er netop nu meget optaget af De Unge - og har derfor formet en UngeGruppe. Kendetegnet for gruppen er, at de alle har fået en diagnose og så er de også alle "lidt forkerte" - nogle er ved at droppe ud, og andre er droppet ud af Gymnasiet! - og det går jo ikke. Eller gør d...
Read more
Share
Mark as Played
June 27, 2020 53 min
Share
Mark as Played
June 21, 2020 74 min
OG JOH RACISME FINDES I DANMARK

Eja Klai har Instagram profilen : Tal Om Det
Siden barns ben har hun oplevet, hvordan der var forskelsbehandling fra, når hun var sammen med sin tunesiske far eller sin danske mor. I dag er hun sammen med Kuku, hvis hud er mørk og sammen har de to "brune børn".
Vi fik en snak omkring systemisk racisme - den underlagte tone, vi er opdraget med her i Danmark. Fra vores eventyrer, sange til det u...
Read more
Share
Mark as Played
NÅR MAN FØLER SIG BAGERST I KØEN

Alt går ikke altid som planlagt. En depression melder sin ankomst allerede som 18årig, efterfølgende får hun konstateret ADD som 23årig. Den igangsatte uddannelse må stoppes, da hun får sin søn som 27 årig, og står alene efter endt mislykkedes parforhold. Pludselig er hverdagen anderledes, og overskriften hedder "at være mor".

Idag er ny uddannelse som SOSU er opstartet, og forløbet er lidt ...
Read more
Share
Mark as Played
June 7, 2020 85 min
DET ER NORMALT, AT DU SKAL HOPPE PÅ YOGABOLD EN HALV TIME, FØR BABY SOVER!

Mia er mor til fire børn på Fyn, med sin mand boede i Canada. En beslutning de tog sammen for 2,5 år siden. - men hun skal høre for det jævnligt af de uforstående omgivelser.
Hun mener selv, hun som mor har lavet alle de klassiske fejl, som "Time-Out", og "græd-dig-selv-i-søvn-barn", efter de bedste anvisning fra "eksperterne", og de...
Read more
Share
Mark as Played
May 31, 2020 67 min
BOOMERANG SKAM - OG NÅR USYNLIGE SYGDOMME IKKE KAN SES!

Krista fik med tyve år en betændelse i tarmene, som ændrede hendes drøm om at blive fysioterapeut. En drøm hun havde haft, siden hun gik i 5. klasse. På den værste tidspunkter med opkast 5-7 gange om ugen.
I dag er hun psykolog, fordi en i systemet havde øje for de muligheder Krista havde, og ikke de begrænsninger sygdommen medførte.
Et liv føres med pacemaker, daglige kvalme, ...
Read more
Share
Mark as Played
May 24, 2020 35 min
HVORFOR TALER VI IKKE MEGET MERE OM DØDSANGST?

Hvad kunne vi mennesker lære af eks. dyrene på savannen eller en helt særlig abe race? - og hvorfor skulle vi praktisere det mere?
Jonathan Løw er serieiværksætter og har i mange år kørt et højt niveau, men han har lært på den hårde måde, at selvpleje er dagens vigtigste punkt. Han vælger hellere Klovn fremfor Precious, og undlader at fylde sit liv med unødig støj, for ikke at lande fo...
Read more
Share
Mark as Played
May 17, 2020 40 min
AUTISTER UDVISER IKKE DA EMPATI

Som 9årig blev Josefine udredt med Asperger, en gren af autisme. Hendes storebror har også diagnosen, og hendes mor kunne se lignende træk hos sin datter.
Hvordan er det så at være mor til to børn med autisme? - og hvordan er det at være hende med diagnosen? Når fordommene møder en, når folk omkring sig ikke forstår hvad hensyn, der skal tages. Når lyde i omliggende bygninger kan være så distraherende...
Read more
Share
Mark as Played
May 10, 2020 47 min
DU KAN DA IKKE VÆRE POLITISK AKTIV OG EN GOD MOR!

Lisbeth Lauritsen blev hurtigt politisk aktiv i takt med, hun flyttede til Aalborg for at studere. Idag sidder hun i Aalborg byråd. Sideløbende valgte hun og hendes mand at få tre børn. - og så kom blikkene. Hvordan kan du have et fuldtidsarbejde, være politisk aktiv og være mor?
Det mest underlige er egentlig, at hendes mandlige kollegaer ikke får samme spørgsmål!? Siden hvornår og ...
Read more
Share
Mark as Played
May 3, 2020 47 min
FÅET BØRN, VÆRET GIFT, HUS OG VOVSE INDEN 30

"Længe havde jeg ønsket at kunne starte forfra på en måde, men ikke i min vildeste fantasi havde jeg troet, at det var uden hus, uden job og uden mand.
Velkommen til dit nye liv Cilia, single og mor til 2 smukke trolde og med en 7/7 deleordning. Det er her føles IKKE rigtigt, men det er ikke mit valg og jeg kan ikke ændre på det.
Heldigvis har jeg den mest støttende familie og til tid...
Read more
Share
Mark as Played
April 26, 2020 50 min
JA, JEG ER HJEMMEGÅENDE MED SMÅBØRN, OG HVAD SÅ?

Mie Wedsgaard valgte for 4 år siden, at gå hjemme mens hun havde små børn. Et mislykket forsøg på at aflevere en 11måneder gammel søn, fik hende til at undre sig over vores samfund.
Et Set-Up af institutioner, som blev skabt i 70'erne, da kvinderne skulle på arbejdsmarkedet, og siden ikke har været revurderet. Hvem tager børnenes stemme i det?
Mie tør følge sin intuition, og det ...
Read more
Share
Mark as Played
April 19, 2020 71 min
FOR SELV EN FIGHTER ER NOK NOK! NÅR STRESSEN RAMMER HÅRDT!

Franciska knoklede på sin arbejdsplads. Påtog sig flere og flere opgaver. Blev leder, og fik en 24/7-telefon, og skulle altid være på standby. Et team, som bare spillede, med medarbejdere, som alle gav den max og med flotte resultater. - men alligevel kom kritikken. Som lyn fra en blå himmel med personlige angreb. Den sidste dråbe i bægeret, og så sortnede det for Franciska...
Read more
Share
Mark as Played
April 10, 2020 42 min
SÅ TAL DOG MED MIG OM MIT DØDE BARN!

Julie skulle være mor for første gang. Godt nok ikke planlagt, og uden barnets far. En kæmpe sensation - især for en 23årig - med støttende forældre skulle det hele nok gå.
En scanning, som viste nogen uregelmæssigheder, nogle konsekvenser ved kommende fødsel.
-og så en pludselig hændelse under en julefrokost med de andre frivillige brandmænd. Vandet som gik - og kostbare minutter...
Hør med her,...
Read more
Share
Mark as Played
DU FÅR STRESS MED DET TEMPO - MAN KAN IKKE HAVE FIRE JOBS!

...eller kan man? Hør Kaya Strusshamn Berntsen fortælle, om at have mange projekter. At fylde sin kalender op til det maximale. Ville det hele, og elske det sociale. - og så skulle høre på, hvordan andre mener, hun får stress. Hvad stiller hun op her i Corona-tiden, når hun netop ikke kan være social? - og hvordan fejrer man fødselsdag uden vennerne?
Hør med her, hvor Kaya ...
Read more
Share
Mark as Played
March 29, 2020 49 min
Anders Hornshøj har levet af musikken i mange år, men han møder konstant modstand, fordi folk simpelthen glemmer at anerkende musikkens betydning, og de musikere, der arbejder utrætteligt for, at vi fortsat kan blive rørt af ny musik. Husker du at sætte pris på musikken og det arbejde, der ligger bag?
Share
Mark as Played
March 22, 2020 46 min
Martin Bylund Larsen, er kommet på besøg for at tale, hvad det vil sige at skabe en karriere. Da han var færdiguddannet på Aalborg Universitet var han arbejdsløs i godt et år, inden han fik et job, han aldrig havde forestillet sig, han skulle ende i. Derfor er han i dag kæmpe fortaler for, hvor vigtigt det er, ikke at låse sig fast på en bestemt karrieresti.
Share
Mark as Played
March 15, 2020 45 min
For tretten år siden blev Trine Wittendorff forelsket i en muslimsk mand. Sammen fik de en smuk mixet familie med fire børn (som hun selv kalder det), og hun konverterede selv til islam. Hun er kommet i studiet for at fortælle om de fordomme, hun og hendes familie møder, fordi de har bygget deres liv og værdier op omkring en religion, der måske er misforstået af de fleste.
Share
Mark as Played

Chat About Shh, det taler vi ikke om

Popular Podcasts

30 For 30 Podcasts
30 For 30 Podcasts
Original audio documentaries from the makers of the acclaimed 30 for 30 film series, featuring stories from the world of sports and beyond. 30 for 30 offers captivating storytelling for sports fans and general interest listeners alike, going beyond the field to explore how sports, competition, athleticism and adventure affect our lives and our world. Sports stories like you've never heard before.
Stuff You Should Know
Stuff You Should Know
If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks then look no further. Josh and Chuck have you covered.
Crime Junkie
Crime Junkie
If you can never get enough true crime...
    Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeartRadio App.

    Connect

    © 2020 iHeartMedia, Inc.