doubleshot podcast

doubleshot podcast

Pražíme podcast o výběrové kávě a lidech okolo ní.

Episodes

April 17, 2024 20 mins

Začátkem prosince se Ondřej vydal do Keni. Důvodem byla začínající spolupráce s paní Helen Gichohi, od které jsme měli v nabídce kávu z její farmy Ngoe. Obvykle do Keni jezdíme až na jaře po sklizni. Tentokrát jsme přidali i návštěvu na začátek sklizně, abychom viděli zpracování kávy a dozvěděli se o úskalích a možnostech zlepšení kvality kávy.

V doubleshotu jsou pro nás dlouhodobé osobní vztahy s producenty kávy velmi důležité. V ...

Mark as Played

Během ledna jsme se ohlédli za rokem 2023. Nejdříve nám to nepřišlo, ale v uplynulém roce se toho stalo opravdu hodně. A rádi bychom se o to s vámi podělili a trochu i pochlubili. 

Textová podoba na našem blogu.

K sedmému roku podcastu a po 70 dílech jsme si nadělili nový jingle. Děkujeme našemu dlouholetému hostovi Lukášovi Turzovi.

Ondřej & Niki

Mark as Played

Josef je produkční pražič naší pražírny a na konci září se stal prvním českým mistrem v soutěži Czech Roasters Championship. V listopadu bude reprezentovat Česko na světovém šampionátu v Tchaj-pej. V rozhovoru popisuje průběh a jednotlivé fáze soutěže, jak se dostal k pražení, kde čerpá informace o nových trendech a co ho na pražení tak baví. Prozradil, jaká káva je nejvíce záludná na pražení, a jaká data sleduje a vyhodnocuje u pr...

Mark as Played

Ondřej si povídal s Kamčou o její cestě z první soutěže rovnou mezi světovou elitu v přípravě filtrované kávy. Co stojí za jejím úspěchem? Jak se připravit na compulsory a open service? Jaké má další tipy a proč jsou trendy no-bypass metody? Vše se dozvíte v naše podcastu.

Příjemný poslech.

Mark as Played

Marek Klement vede kavárnu Pohodička v Náměšti nad Oslavou, která letos oslaví 10 let a my máme tu čest být jejich kávovými partnery skoro po celou dobu fungování. Oficiálně je Pohodička sociálně terapeutická dílna organizace Domov bez zámku. Kavárna, kde lidé s mentálním postižením mají možnost osvojit si pracovní návyky a běžné denní činnosti z nichž jedna z nejdůležitějších je komunikace s hosty. Ale jak Marek říká, jsou prostě ...

Mark as Played

Tento díl je pro každého, kdo chce nakouknout pod pokličku nejlepších baristů nebo se chystá na soutěž. Ondřej si povídal s vítězem Baristy roku 2023, Denisem Kramářem, a vicemistryní Kateřinou Myškovou. Tolik tipů jste na jednom místě ještě neslyšeli.

Dozvíte se, jaké si kladou cíle do soutěže, jak postupují při přípravě na soutěž, při výběru kávy a při vymýšlení tématu prezentace. Proč Agnieszka Rojewska vyhrává tolik šampionátů ...

Mark as Played

V lednu nám dorazil kontejner kávy z Brazílie a brzy do Hamburku připluje čerstvá sklizeň od rodiny Rodriguez z Bolívie. O tom, jak Jarda Tuček vybíral tyto kávy si můžete poslechnout náš podcast.

Mark as Played

Bakla café oslavilo letos 10 let existence. Pozvali jsme si do studia zakladatele Petra Baklíka. Povídali jsme si o jejich začátcích, stěhování kavárny a plánech do budoucna. Jelikož s Baklou spolupracujeme skoro od samého začátku, zeptali jsme se i na spokojenost a spolupráci s doubleshotem. 

Mark as Played

Marek Ehrenberger je autorem ilustrace, která dominuje interiéru Šálku a nyní si jeho dílo můžete odnést i domů. Připravil totiž veselé zimní balení naší kávy. Pozvali jsme Marka do studia, aby nám přiblížil svojí tvorbu, jak se mu s námi spolupracuje a kam by se dále chtěl směřovat. 

Mark as Played

Kateřina Myšková je baristkou a lektorkou kávových kurzů v našem školicím centru. Kateřina strávila více než měsíc na kávových farmách v Bolívii u rodiny Rodriguez. Bavili jsme se o školení týmů kaváren v La Paz a Santa Cruz. Zkoumání půdy a fermentačních procesů v Caranavi. Organizovanosti v kontrastu s pověrčivostí - useknuté hlavy included.  Zkušenosti s kokou a vlivu koky na pěstování kávy. Ale také samozřejmě o jídle a volném ...

Mark as Played
August 4, 2022 36 mins

Saša patří mezi naše služebně nejmladší baristky, ale nebojí se žádné výzvy a šla do soutěžení po hlavě. Na posledním českém šampionátu v přípravě filtrované kávy vybojovala krásné 5. místo. Do finále postupovala dokonce z 1. příčky. 

Co ji k soutěžení vedlo a co jí dalo do práce v kavárně? Jaké má cíle? Má baristické vzory? Co dělá ve volném čase a kolik má kávových knížek? To vše a ještě více se dozvíte v tomto díle. 

Příjemný po...

Mark as Played
July 12, 2022 67 mins

Péťa a Terez si povídají o zážitcích z letošních cest za kávou po Etiopii a Kostarice. 

Jejich poutavé reportáže si můžete přečíst i na našem blogu:

Etiopie plná cuppingu, kultury a fascinujících zvyků

Kostarika: Hola Teresa, tranquilla!

Mark as Played

Efi je baristkou pražského Café Jen, která vyhrála český šampionát Cup Tasters 2022. Petru zajímalo, co stojí za jejím úspěchem a jak je možné, že je tak rychlá. Liší se její příprava a taktika na světové mistrovství? Musela si odpustit své oblíbené pálivé instantní nudle? 

EDIT: Efi na MS v Miláně vysrkala krásné 9. místo!

Mark as Played

V této epizodě si Péťa povídala se svým bývalým kolegou, ale hlavně kamarádem, Jamesem Lewisem. James měl drsné dětství a už jako mladistvý skončil ve vězení. Během výkonu trestu se nejdříve dostal do vězeňské pražírny Redemption Roasters a po výkonu trestu začal pracovat pro New Ground Coffee.

Rádi bychom vám přinesli i další rozhovory o tom, jak káva dokáže změnit život. Víte o někom? Napište nám na podcast@doubleshot.cz

Rozhovor...

Mark as Played
January 17, 2022 13 mins

Ano je to tak. Po letech odmítání jsme spustili kávové kapsle. 

V tomto dílu zazní něco z  historie kapslí a co nás k tomu vedlo. Představíme vám 3 druhy, které máme v  nabídce. Skvělý kávovar morning a tipy na přípravu. 

Mark as Played
December 1, 2021 34 mins

Po menší odmlce jsme zpět s vaším oblíbeným podcastem. V tomto díle se seznámíte se staronovou členkou doubleshot rodiny a současně novou průvodkyní kávovým světem ve vašich sluchátkách. Petrou Bartákovou. Ta se k nám vrátila po devíti letech z Anglie, kde pracovala pro prestižní podniky. Aktuálně se v doubleshotu stará o velkoobchodní zákazníky. 

Seznamte se, prosím. 

Ondřej & Petra

podcast@doubleshot.cz

Mark as Played
June 8, 2021 84 mins

Toto je poslední epizoda našeho podcastu ve dvojici Ondřej a Ondrej. Kluci trochu bilancovali a Ondřej zpovídal Ondreje. O jeho působení v doubleshotu - od servisu, přes baristu, po péči o velkoobchodní zákazníky.

 

Jak se liší naše 3 kavárny?

Jaká kavárna v Česku chybí?

Co nám dal náš podcast?

Co je pro nás důležité ve velkoobchodním vztahu?

Chcete vědět, co nám nejvíce uvolnilo ruce?

Kde se stala zásadní chyba světa výběrové káv...

Mark as Played
January 8, 2021 119 mins

Mnozí, včetně nás, často přirovnávají kávu k vínu. Pozvali jsme si proto Standu Soukupa z pražského vinného baru a obchodu Veltlin, aby nám pověděl jak to vlastně je. Standa je náš dlouholetý host, dodavatel vína a kamarád. V našem povídání jsme se zaměřili na naturální vína, která se v mnohém svou filozofií podobají výběrové kávě.

Na konci zmiňujeme náš oblíbený podcast Lucii Solis Making Coffee

Hudba: YellowTree and freesound.o...

Mark as Played
November 7, 2020 58 mins

Odlehčený rozhovor se zakladateli doubleshotu, Jardou, Jardou, Jardou a Kamčou. Nahlédněte s námi pod pokličku doubleshotu. 

Mark as Played
October 12, 2020 5 mins

Start je naše nejpohodlnější a nejuniverzálnější káva. Nejvíc si rozumí s domácími kávovary (superautomaty), ale chutná skvěle i na moka konvičce, french pressu … A s těmi, kdo raději sahají po kávách s tóny čokolády, karamelu a lískových ořechů.  Do espresso směsi Start vybíráme kávy tak, aby se hodily pro domácí kávovary na přípravu espressa. Pražíme je tak, aby z nich i domácí superautomaty byly schopné vyextrahovat maximální...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.