#Duärgrym-podden

#Duärgrym-podden

Välkommen till en sprillans ny intervju-podd från UngDrive! Initiativet #Duärgrym vill vara med och förändra den klassrumskultur som råder på många skolor i Sverige idag, där elever alltför ofta sänker istället för att höja varandra. I podden intervjuas unga förebilder inom entreprenörskap som berättar om sina erfarenheter av skolan, varför #Duärgrym behövs, med- och motgångar i livet samt delar med sig av inspirerande berättelser från deras egna liv. Programledarna Jan Graae-Nielsen och Andreas Bengtsson jobbar själva som entreprenörer och är en del av UngDrives organisation. Läs mer om #duärgrym på duärgrym.se Ljud- och videoproduktion: andreasjohansson.se Musik: Jakop Petersson, JDTEK

Episodes

February 12, 2020 82 mins

Vi är framme vid avsnitt 7 och ni ska få träffa den 20-åriga serieentreprenören Adrian Andersson, "kostymnissen med de färgglada strumporna" som idag redan har över 20 anställda i sina bolag! 🚀⁠

Adrian växte upp i Sollentuna och hade en ganska trasslig uppväxt med skilda föräldrar och hela fyra skolbyten inom loppet av sex år. Hans vardag bestod ofta av mobbing och trakasserier, inte bara av elever och klasskamrater ...

Mark as Played

Avsnitt 6 är här och ni ska få träffa Kaxholmens stolthet - Melinda Gustavsson! På mindre än ett år gick hon från att starta ett UngDrive-företag på sommaren till att bli VD för ett stort städbolag!

Melinda kommer berätta om med- och motgångar i livet, hur hon gick från en riktigt grym klasskultur på högstadiet till den raka motsatsen på gymnasiet och hur detta påverkade henne.

Vi får höra hennes bästa tips för att lyckas, bland anna...

Mark as Played
January 29, 2020 63 mins

 Nu är det ÄNTLIGEN dags att träffa "Maskinen" Diina Hamza. Född och uppvuxen i Gislaved, Småland har Diina idag blivit en stor förebild för sin omgivning för sitt sätt att vara och ta för sig, och hon drömmer om att en dag bli en stor modedesigner!

Diina kommer dela med sig av sina erfarenheter om hur det är att vara muslimsk ung tjej i Sverige idag, både när det gäller de fördomar och krav som det innebär. Hon kommer även ...

Mark as Played
January 22, 2020 79 mins

Nu är det dags för ett riktigt "Guld"-avsnitt med Nils Berg, "Killen från Sumpan med mjukisbyxor", som idag lever för att inspirera andra! Ett av många exempel på hans galna upptåg är att han "kallduschat" varje dag i över 600 dagar!

Nils växte upp i ett ganska vanligt "Svensson"-liv där han tog mycket för givet, men det kom att ändras en sommar när han och hans familj var med om en terroristattack i ...

Mark as Played
January 15, 2020 55 mins

Näst ut att inspirera oss i podden är Adam Algorf! Adam är född i Syrien, uppväxt i Libanon och kom till Sverige 2009. Redan då visade den 9-åriga Adam en enorm drivkraft då han på mindre än tre månader lyckades lära sig svenska! Idag är Adam 19 år och driver aktiebolag ihop med sina kompisar, och han har bland annat vunnit pris som Skaraborgs mest företagsamma ungdom (2018)!

I podden berättar Adam om sin uppväxt, hur det var att fl...

Mark as Played
January 8, 2020 75 mins

Första gästen är ingen mindre än Emma Trygg! Emma är 21 år gammal och driver idag sitt eget bolag "Trygg Coaching" där hon bl.a. föreläser om mental träning. Utöver det har hon redan släppt tre böcker och är dessutom en av Sverige yngsta licensierade mentala tränare!

Hon delar med sig av sin mentala resa som minst sagt varit en berg-och-dalbana: från en uppväxt och skolgång fylld med ångest, rädsla, kroppshets och konstant o...

Mark as Played
December 28, 2019 47 mins

Uppstarts-avsnitt av #duärgrym-podden! Bengan & Janne pratar om podden i stort, syftet med projektet och deras egna upplevelser i livet.

Finns även som videopodd på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=09pLB8tI8eA

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.