All Episodes

February 12, 2024 9 mins
Европски парламент је усвојио оштру резолуцију о изборним нерегуларностима у Србији којом се тражи међународна истрага а у случају одбијања и замрзавање средстава ЕУ; какве су реакције политичара и стручњака, која се тежина даје резолуцији и како се њене поруке тумаче, да ли се очекује да ће званични Београд сарађивати и хоће ли овај оштар тон огромне већине европосланика довести до успостављања дијалога између власти и опозиције око изборних услова или до још јаче поларизације како политичара тако и друштва? Скоро у исто време кад је српска опозиција у Стразбуру извојевала ову оштру резолуцију о децембарским изборима, председник Вучић је пред СБ УН говорио о "злочинима против човечности", тј против Срба на КиМ; зашто неки медији и аналитичари ова дешавања на два краја света доводе у везу и који се крајњи резултати очекују?
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.