All Episodes

December 29, 2023 18 mins

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast, de laatste voor 2023, het is 29 december en we gaan graag met deze solo podcast meenemen in de wereld van de online automotive wat we afgelopen jaar eigenlijk hebben gedaan en wat de plannen ook zijn voor 2024.  

Want 2024 belooft natuurlijk een fantastisch jaar te worden ten opzichte van 2023 waar we natuurlijk in de automotive best wel wat hindernissen hebben gehad en laten we eerlijk zijn we moeten natuurlijk in januari fris van start beginnen met een vol enthousiasme en dat gaan we natuurlijk doen door middel van deze laatste podcast van 2023. En gesproken over die podcast ook dat format gaan we de komende maanden voor u aanpassen zodat het weer helemaal bij de tijd is en waar ik eigenlijk mee wil beginnen deze podcast is met de definitie van hoe win je nou als een dealer als een autodealer als een autobedrijf. Zelf zijn we natuurlijk ook dealer van Ligier, van microcar. Ik kan alleen maar winnen offline dus alleen maar met mensen in contact zijn in de showroom als ik online win. Daarom is onze onze missie eigenlijk bij de DCW ook zo belangrijk voor ons maar ook voor autobedrijf in het algemeen, namelijk om de online automotive beter te maken dat moet je willen voelen dat moet je willen doen want namelijk daarmee creëer je jezelf de kans om uiteindelijk vooruit te komen. 

Dealerbedrijven autobedrijven die een hele grote klantenkring al hebben kunnen natuurlijk 70-80 % van hun volume uit die database al halen. Die mensen zijn er, die mensen komen terug, die mensen zijn voor de service en vandaar dat kun je natuurlijk gebruikte en nieuwe auto's verkopen. Alleen om te groeien heb je nieuwe klanten nodig en de beste manier, de veiligste manier, de meest kostenefficiënte manier is namelijk online. 

En hoe je dat online doet… ja, er zijn heel veel verschillende manieren voor natuurlijk via de portalen via google, via de social media kanalen er zijn natuurlijk heel veel kanalen om succesvol te zijn. Maar dan blijkt wel dat je online succesvol moet zijn, je moet willen winnen om in 2024 het offline ook te redden. Daarmee wil ik eigenlijk ook het startsein geven voor 2024 met deze slogan, met deze definitie, en ook veel artikelen maken. Elke donderdag natuurlijk via linkedin te zien over dit aspect, “hoe vind je nou als dealerbedrijf, als autobedrijf online om uiteindelijk offline te winnen”. 

Als je dan terugkijkt naar 2023 dan kijken we ook naar onze partners er zijn ontzettend veel partners die ons helpen met deze missie de online automotive beter maken en natuurlijk mijn grootste partner waarbij ik ook ambassadeur mag zijn van een fantastisch aanmerk in Nederland en België is natuurlijk Marktplaats en Tweedehands. Namens Marktplaats ben ik al in mijn negende jaar als ambassadeur betrokken bij Marktplaats en met Tweedehans.be en ik doe het met ontzettend veel liefde en plezier om samen met de collega's in Amsterdam dealers en autobedrijven te helpen in België zowel als in Nederland om te zorgen dat ze het meeste uit het platform halen. Natuurlijk onze eigen merken Calldrip Carmen Automotive en Walcu mogen niet ontbreken en ook onze podcast partners en Go Remarketing Michel van Roon met de Used Car Controller,  Vinacles met Maarten Slagtveld, dank je wel voor jullie support! Daarnaast ook RDC, AutoTelex en AutoChat samen met Autorola CarQall en natuurlijk onze nieuwe partner CarGarantie en Adcalls en Rhino Events mogen natuurlijk niet ontbreken. FotoProto, daar hebben we een fantastische fotostudio van bij de Ligier Store Doesburg, is onze partner al daar en met deze partners gaan we ook 2024 in.

We zijn de podcast begonnen in 2016. In 2016 met de eerste podcast met Hans Engelsma van Qoets, dat was de allereerste nog steeds een van de meest beluisterde afleveringen die we hebben geproduceerd. Daarna hebben we al de jaren van 2016 af, elke week een nieuwe podcast kunnen maken. Ik denk dat ik in totaal vier of vijf afleveringen weken heb gemist waarop we niet hebben uitgezonden. Dus met kerst zijn we doorgaan, met Oud en Nieuw zijn we doorgaan, in de vakantie zijn we doorgaan…. we zijn vrij consequent geweest in het produceren van afleveringen. Aan de andere kant weten we ook dat we uiteindelijk iedereen wel een keer hebben gehad of twee keer hebben gehad of zelfs drie keer hebben gehad. De meest gevraagde persoon in de podcast was eigenlijk Michel van Roon. Michel heeft altijd een hoop kennis en hoop nieuws ook en die komt natuurlijk ook graag bij ons in de studio om te praten hoe we samen met elkaar die online automotive beter maken. 

Maar goed aan de andere kant, als je iets al zeven jaar doet of zes jaar het zes seizoenen achter elkaar doet, dan wil je ook een keer wat anders. Dus we gaan de podcast ook op een andere manier inzetten en dat gaan we in 2024 doen, we gaan het wat verdelen. We gaan wat minder vaak de podcast maken en maar dan wel van betere kw

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.