All Episodes

October 3, 2023 65 mins

Osemtisícovku Nanga Parbat máte takmer na dosah rúk, párkrát si preskúšate, či naozaj trpíte strachom z výšok a čakajú vás selfie s miestnymi, ktorí sa úprimne zaujímajú o to, ako sa vám cestovanie po ich krajine páči.

Sever Pakistanu sa môže zdať ako netradičná dovolenková destinácia, no napokon vás čakajú milí ľudia, autentické jedlo, marhuľové háje aj naozaj exponované výhľady z veľkých výšok. Práve cestou do Pakistanu sa začína už desiata séria cestovateľského Všesvet podcastu.

Moderátori Tina Paholík Hamárová a Lukáš Onderčanin v nej porozprávajú o tom, prečo si za cieľ cesty vybrali práve Pakistan, ako prejsť cez ľadovcovú morénu, ako chutí burger z jaka alebo ako sa obliecť, ak sa ocitnete na severe krajiny počas náboženského sviatku.

V podcaste sa pozrieme do údolí Hunza a Nagar, na najvyššiu autom prechodnú štátu hranicu, do základných táborov impozantných hôr aj na križovatku pohorí Himaláje, Karakoram a Hindukúš.

Kým Islamabád je viac „západný“ ako väčšina pakistanských miest a výnimočne zelený, susedné Rawalpindi pripomína tradičný chaos – tuk-tuky, somáre, úzke uličky s bazármi a neodbytnými predavačmi. Sever krajiny je zase pokojnejší – slávna Karakoram Highway láka motorkárov aj autonomádov z celého sveta.

Vo Všesvet podcaste sa dozviete praktické rady o vízach, bezpečnosti aj najvhodnejšom čase na návštevu. Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com

Túto epizódu podporilo Zalando.sk.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.