All Episodes

January 2, 2024 66 mins

Na rezervácie v michelinskej reštaurácii sa môže čakať aj mesiace a za niektoré degustačné menu si zaplatíte aj šesťsto eur. Na druhej strane môžete byť pri cestovaní po najmenej turistických krajinách sveta nútený si vybrať medzi masívnymi živými húsenicami a údenými opicami.

Cestovanie za gastronómiou sa stáva čoraz populárnejším spôsobom, ako spoznávať jednotlivé krajiny sveta. Spájajú sa s tým aj strety s inou kultúrou stravovania, omyly pri objednávkach či používaní príboru alebo skúšanie nezvyčajných a niekedy aj nechutných potravín a ingrediencií.

Na živom nahrávaní Všesvet podcastu v predvianočnej Starej tržnici sme sa aj s troma hosťami rozprávali o tom, ako chutí storočné vajce, prečo si Juhokórejčania k bryndzovým haluškám naložili aj džem alebo kde sú etické hranice pri jedle.

Cestovateľ Martin Navrátil z blogu Travelistan napríklad hovoril o tom, ako vás v Číne môžu za zapichnuté paličky v jedle vyhodiť z reštaurácie a prečo je sŕkanie v poriadku. Majiteľ kórejského bistra Banchan Ervin Polívka odporúča polievku s kimči na liečenie chrípky a hovorí aj o tom, ako sa v Južnej Kórei servíruje polievka zo psa.

Michal Ondriš z blogu Čiližrút zase hovorí, prečo sa Slovensko potrebuje dostať do michelinského sprievodcu a do ktorého konceptu škandinávskych reštaurácií sa oplatí investovať.

Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.