All Episodes

October 10, 2023 52 mins

Azorské ostrovy síce patria Portugalsku, no od portugalského pobrežia sú pomerne vzdialené. Keď sa sem však už vydáte, čakajú vás ostrovy modrých hortenzií, termálnych prameňov, sopečných kalder, dažďových pralesov aj čajových plantáží.

Na ostrovy, ktoré dostali aj prezývku Hawai Európy, ušiel počas pandémie cestovateľ Lukáš Chovi Chovan a oslovili ho natoľko, že tam strávil aj ďalšie roky.

V novej epizóde Všesvet podcastu nám porozpráva o tom, kde sa naraz okúpete v oceáne aj termálnej vode, ako sa varí vo vulkanickej pare, kde vidieť na Azoroch veľryby alebo ako si spraviť fotografiu zo známeho chodníka s výhľadom na sopečné jazerá bez davov turistov.

Čakajú vás aj praktické rady o tom, ako sa presúvať medzi ostrovmi, aké je skutočné azorské počasie a kde si dáte najlepší cheesecake. 

Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.