All Episodes

October 17, 2023 49 mins

Predstavte si miesto, kde sa cez deň teploty šplhajú nad 40 stupňov a v noci klesajú na 10. Kde fúka agresívny alkalický piesok a nenájdete žiadnu vodu okrem tej, ktorú si donesiete. Predstavte si miesto, kde vám stan môže jedným šmahom zmiesť púštne tornádo, no aj napriek tomu tam desaťtisíce ľudí chodia každý rok za zábavou a párty.

V dnešnej epizóde Všesvet podcastu sa budeme rozprávať o festivale Burning Man, ktorý sa koná hlboko v nevadskej púšti. Cestovatelia Veronika Bednárová a Peťo Hilinčan, ktorých určite poznáte z blogu Travelistan, odcestovali na konci leta 2023 do USA, aby zažili tento jedinečný survival camp. 

Burning man totiž nie je len o elektronickej hudbe, ale najmä o umení, neopakovateľnej atmosfére, svetlách, zábavných oblečkoch, workshopoch a najmä o komunite.

„Tí pôvodní účastníci, starí ‚burneri’, častokrát prichádzajú kvôli ľuďom. Ich tá párty ani tak nezaujíma. Je to taká utopistická sebranka ľudí, niečo ako hippies v 60-tych a 70-tych rokoch, kedy sú ľudia na seba nesmierne milí, pomáhajú si, obdarúvavajú sa, až sa vám tomu nechce veriť,” vysvetľuje v podcaste Peťo.

Pre koho je Burning Man určený, prečo tu treba odhodiť zábrany aj predsudky, ako prežiť týždeň uprostred púšte v improvizovanom mestečku a aká pohroma postihla záver tohto ročníka? Vypočujte si novú epizódu Všesvet podcastu.

Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com.

Aj v dnešnej epizóde ďakujeme všetkým našim Patreonom a Patreonkám, najmä našim ambasádorom Radovanovi, Ivanovi, Michalovi s Jankou, Vierke, Michalovi, Marianne, Majke a Andrejovi. Ste naša veľká motivácia pokračovať ďalej vo Všesvet podcaste a šíriť príbehy o cestovaní po svete - každý utorok do sveta. Ak sa aj vy chcete stať našimi ambasádormi, skočte na stránku patreon.com a hľadajte VŠESVET PODCAST.

Túto epizódu podporila aj TV Spektrum.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.