All Episodes

October 31, 2023 54 mins

Ak máme niečo na Všesvet podcaste najradšej, tak je to keď sa ľudia vzájomne motivujú cestovať. Vyberajú si destináciu či konkrétneho sprievodcu na základe tipov, ktoré odznejú v podcaste.

Práve takéto dva príbehy sme spojili aj v tejto epizóde o indonézskych ostrovoch a kmeni Mentawai, ktorý boli navštíviť naši poslucháči Janka Cuninková a na základe jej skúsenosti potom aj Lenka a Dávid Haringovci.

Dnes sa preto „nezahryzneme” len do jedinečného zážitku s ľuďmi, ktorí nepoznajú čas a nepotrebujú nosiť západné oblečenie, ale aj do čerstvo nazbieraných lariev či chleba z banánovníka. Kmeň Mentawai sa nazýva aj ľudia kvetov, vyznávajú animizmus a vážia si všetky živé bytosti. Napriek tomu, že ide o Indonéziu, ktorá je prevažne moslimská, pod domom šamana s fialovou ľadvinkou Kukiho behajú prasiatka a na ostrove Siberut nájdete aj kostoly.

Ak by ste nás chceli opäť stretnúť naživo, tak od 10. do 12. novembra sa v Bratislave bude konať cestovateľský festival Cestou necestou. V sobotu o 16:15 bude Onďo moderovať diskusiu o Strednej Ázii, rozprávať sa budeme aj s hosťami, ktorých ste už mohli v našich podcastoch počuť. Navyše na festivale nájdete množstvo zaujímavých cestovateľských prednášok o krajinách z celého sveta. Takže od 10. do 12. novembra, v Dome kultúry Ružinov v Bratislave.

Budeme radi, ak nás v tvorbe podcastu podporíte na Patreone. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nám napísať na vsesvetpodcast@gmail.com.

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.