All Episodes

March 29, 2023 49 mins

Dan Lungu este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori români contemporani. Printre romanele primite bine de public, premiate și traduse în mai multe limbi se numără "Raiul Găinilor" (Polirom, 2004), "Sînt o babă comunistă!" (Polirom, 2007) și "Fetița care se juca de-a Dumnezeu" (Polirom, 2015). Cel mai recent, a publicat "Șoferul din Oz" (Polirom, 2022).

Dan Lungu a condus Muzeul Național al Literaturii Române din Iași și este cofondator al FILIT, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași. Este profesor, iar în perioada 2016-2020, a fost și senator în Parlamentul României.

Am vorbit despre blocajul scriitorului, găsirea sau pierderea motivației, relația cu cititorii și organizarea de evenimente literare în comunitățile locale.

Zest este susținut de Cărturești. Dacă vrei să citești cărțile lui Dan Lungu, dar și alte cărți ale vocilor din podcast, le găsești pe Raftul Zest pe carturesti.ro. Folosește codul ASCULTZEST la checkout pentru o reducere de 20%

Support the Show.

🎧 Ascultă-ne în app-ul preferat
📽 Vezi fragmente video din podcast
🧡 Susține-ne și primește un rezumat scris al discuțiilor
💪 Antrenează scrisul la Draft
☕️ Sau fă-ne cinste cu o cafea

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.