All Episodes

May 9, 2024 103 mins

Avsnitt 35 av Bryta Bröd

I detta spännande avsnitt av Bryta Bröd tar vi oss en närmare titt på biodynamiskt jordbruk med Max Geiger från Ytterjärneby gård. Utforska hur månens faser och stjärnornas positioner inte bara är mytiska koncept utan kritiska komponenter i skapandet av hållbar mat. Max bjuder in oss till en värld där tradition möter framtidsvision, och visar hur uråldriga metoder kan ge svar på nutidens ekologiska och ekonomiska utmaningar.

Vi dyker djupt in i småskalighetens och kretsloppsbaserade jordbrukets revolutionerande kraft. Max förklarar hur dessa metoder inte bara bekämpar problem som konventionellt gödsel och monokulturer orsakar, utan också hur de stärker samarbetet och främjar biologisk mångfald. Genom att integrera Demeter-certifieringens strikta kriterier i sin gård, betonar Max hur varje val i jordbruket från djurhållning till råvaruselektion bidrar till en större helhet och höjer kvaliteten på de livsmedel vi konsumerar.

Varför går det inte att sälja slut på en av sveriges bästa mjölk? Varför ges det så mycket motstånd till ett jordbrukssystem som gynnar biologisk mångfald, folk hälsa och långsiktighet? Vad är fel på alla märkningar? Dessa och fler frågor tar vi upp! 

Varje detalj i detta avsnitt är en inblick i hur vi kan omforma våra matvanor och odlingstekniker för en hållbar framtid. Lyssna på Max Geigers passionerade berättelse och bli inspirerad att tänka nytt om maten på ditt bord och dess ursprung.

För att fortsätta stödja vårt arbete med Bryta Bröd, den helt oberoende podden som levererar djupgående diskussioner om jordbruk och hållbarhet, följ oss på Instagram @brytabrod och @sebastienboudet. Ditt engagemang hjälper oss att fortsätta producera ett nytt avsnitt varje vecka och sprida kunskap och medvetenhet om dessa viktiga frågor. Prenumerera på vår kanal och bli en del av vår gemenskap som arbetar för en bättre framtid genom medvetna och hållbara matval. Tack för att du lyssnar och för ditt stöd!

Lyssna, lära, och låt oss tillsammans göra en skillnad.

(00:00) Biodynamiskt Jordbruk Och Mikroorganismer (08:05) Kretsloppsbaserat Jordbruk Och Småskalighet (15:52) Småskaligt Kretsloppsjordbruk Och Hållbarhet (28:28) Matkultur Och Hållbarhet I Sverige (34:05) Demeter Certifiering Inom Jordbruket (45:17) Väldränerade Åkrar Och Hållbar Odling (54:00) Konstgödsling Och Jordens Hälsa (58:57) Biologisk Mångfald Och Hållbart Lantbruk (01:10:58) Korna Lever Gott på biodynamisk gård (01:23:59) Råvaror Och Hantverk I Matproduktion (01:31:23) Kontakt Med Djur Och Samhörighet

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.