All Episodes

March 8, 2024 48 mins

odkaz na náš podcast:

https://nakazdomzalezi.podbean.com

 

Mgr. Jana Kutášová Trajtelová, PhD. je Autorka, filozofka a pedagogička a venuje sa fenomenológii západnej mystiky.

 

  • Ak si myslíte, že táto robota je zmysluplná, budeme vám veľmi vďační, ak nás aj podporíte. Môžete tak urobiť napríklad tu.

 

  • AK vás zaujali naše duchovné rozhovory Gnothi Seauton, alias "Duchovný koučing", prihlásiť sa alebo dozvedieť viac môžete tu.

 

  • Vaše otázky o duchovnom hľadaní a spiritualite, ktoré môžeme s Jankou zodpovedať (vaše meno zmeníme), posielajte na podcast@nakazdomzalezi.sk

 

 

Ďakujeme za počúvanie

 

Dnešný text:

"Spojenie ľudského a božského je tým, čo znamená byť „Kristom“ (Kol, 1,17–20) a čo pre nás znamená byť „novým Adamom a novou Evou“ (1 Kor 15, 45–49). V liste Efezanom to nemohlo byť napísané jasnejšie: „V ňom ste aj vy, ktorí ste počuli slovo pravdy, evanjelium o svojej spáse, a uverili ste mu, dostali pečať prisľúbeného Ducha Svätého, ktorý je zárukou nášho dedičstva“ (Ef 1,13–14). Málo kresťanov dostalo seriózne poučenie o svojej vnútornej jednote s Bohom. Veriaci si nachádzajú všelijaké dôvody plné seba-nenávisti, ktorými túto jednotu popierajú. Len naše pravé Ja si môže trúfať uveriť tejto dobrej zvesti evanjelií.

      Nepravé alebo tvz. malé ja môžeme charakterizovať oddelenosťou. Židovské a kresťanské tradície nazývajú takýto stav odpojenosti (od celku a prameňa pôsobenia Božej Lásky, pozn. prekl.) „hriech“. Keď sme oddelení od nášho najhlbšieho Bytia, sme v stave hriechu."

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.