All Episodes

May 9, 2024 32 mins

Hedvig Modig om #transsexualitet

AVSNITT 2 AV 3

I dag fortsätter vi vår resa tillsammans med Hedvig Modig. 

 

När Hedvig tog steget att flytta från sin familj och vänner, öppnade sig en ny värld för henne. I sitt nya hem började hon äntligen kunna fokusera på att utforska sig själv och sin identitet. Genom att gräva djupt inom sig själv och ta sig tid att lära sig mer om transsexualitet, öppnades dörrar till förståelse och självacceptans som tidigare hade varit stängda.

 

Men samtidigt som Hedvig sökte efter svar och försoning, kände hon sig också som om hon flydde från sig själv. Trots de nya möjligheterna och friheterna som kom med att bo på egen hand, kämpade Hedvig mot en inre kamp som hotade att kväva henne. Känslan av att inte finna några utvägar följde henne som en skugga vart hon än gick.

 

Men till slut nådde Hedvig en avgörande insikt - hon kunde inte längre undvika sanningen om sig själv. Trots rädslan och skammen som hotade att hålla henne tillbaka, insåg hon att det var dags att komma ut och stå upp för den hon verkligen var.

 

I detta avsnitt kommer vi att utforska reaktionerna från Hedvigs vänner och familj när hon avslöjade sin sanning. Hur reagerade de på nyheten? Vilken sorts stöd och förståelse erbjöd de i en sådan avgörande tid?

 

Vi kommer också att titta på den hjälp och support Hedvig fick från vården när hon navigerade genom dessa svåra övergångar i sitt liv. Hur spelade vården en roll i hennes resa mot självacceptans?

 

(Vi ber om ursäkt om det hörs några "klickande" ljud längs vägen. Det är en del av charmen med att vara en del av vårt samtal.)

Nästa avsnitt kommer 16 maj och då får ni höra fortsättningen på Hedvigs berättelse.

 

#hjarnkoll_riks #psykiskohälsa #vågaprata #transsexuell #HBTQ

 

Vill du boka en av våra ambassadörer, gå in på halland.hjarnkoll.se för att läsa mer.

Följ oss på Facebook: Hjärnkoll Halland Facebook

 

NSPH Halland driver Hjärnkoll i Halland, följ NSPH på Facebook: 

NSPH Halland Facebook

Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.