Ritualen

Ritualen

Ritualen intervjuar alltifrån musiker, klubbarrangörer, skivbolag till nedstämda musiklärare från Säffle som bestämt sig för att elda upp skolans alla blockflöjtar. Producerad av Andreas Jarl. https://www.instagram.com/ritualenpodcast https://www.facebook.com/ritualenpodcast

Episodes

September 9, 2023 65 mins

I detta avsnittet möter vi Dennis och Hilda ifrån bandet Blodet. Blodet är aktuella med sin första fullängdare med namnet Death Mother. Dennis och Hilda berättar om starten av bandet, hur nya skivan tog form, kill your darlings, män i rutiga skjortor, inspiration, att skriva texter på ett plan till Kina, från instrumentalt till sång, Skellefte, blommor som stirrar, samt sorgen att mista en nära vän och bandmedlem.

Mark as Played

Johan Rockner ifrån svenska stoner-pionjärerna Dozer gästar detta avsnitt och berättar mer om nya plattan "Drifting in the Endless Void".

Självklart kommer vi fokusera mest på Dozer men vi avhandlar även andra ämnen så som Hellacopters-singlar, ärvda Okej-tidningar, kan man spela trumpet och åka skateboard? Besvärjelsen, Övermäktiga gästartister, splitt-skivan med Unida, Melker i Saltkråkan, Greenleaf och Mötley Crue.

Photo credits...

Mark as Played

Ritualen möter Jonas Holmberg ifrån This Gift Is A Curse.

Förutom att prata massor om This Gift Is A Curse så landar vi såklart även i andra heta ämnen så som: Kungen i Sandviken, Grizzly Twister, att bli vuxen, är Phil Collins verkligen true? svarta lådor, kärlek vid första ögonkastet, spelades Swinelord in i ett övergivet hus?, gammal tjära, symbolspråk, House of no light och gröna hissar.

Musik och merch: https://thisgiftisacur...

Mark as Played
September 1, 2021 40 mins

I detta avsnitt gästar Mikaela Finne Ritualen, vilket är lika med att vi kommer prata massor av country . Mikaela har precis släppt sitt andra album  vilket vi kommer prata mer om, men i vanlig ordning landar vi även i en hel del sidospår så som: Att flytta till Nashville, The flying burrito brothers, Var ligger egentligen Sveriges Nashville? Från hårdrock till Country, Drive-in-konserter i mörkaste Småland och mkt mkt mera. (Inspe...

Mark as Played
September 29, 2020 74 mins

Ritualen möter Alex Stjernfeldt ifrån bandet Novarupta, samt Roger Andersson ifrån skivbolaget Suicide Records. Novarupta släpper nu sitt andra album med titeln Marine Snow och släppet görs förstås via Suicide Records. 

Vi pratar en hel del om samarbetet mellan bandet och skivbolaget, en resa som inte varit helt okomplicerad men dock väldigt underhållande. I vanlig ordning blir det en hel del sidospår, som till exempel hatet till 5...

Mark as Played
November 1, 2019 49 mins

Lisa Ekelund från Katla besöker Ritualen. Katla firar 10 år som band nästa år och vi pratar om vad som hänt och vad som komma skall. Vi kommer även ramla in på ämnen så som Dunajam, mikrotoner, hösten, sittplats eller ståplats, otur, Bröderna Lejonhjärta, klassisk rock, att låta som en full-gubbe, fioler, thereminer, 4 års långa kafferaster och mycket mera..

Stäng portarna till Körsbärsdalen, ty Katla är lös!

Mark as Played
August 7, 2019 74 mins

DÅ var det dags för avsnitt 8 och i detta avsnittet möter vi världens bästa Twin Pigs!

Erik och Canan från Twin Pigs är på plats och i vanlig ordning håller vi oss inte till manus utan här behandlar vi ämnen som funktionspunk, meningen med Internet, när nådde egentligen världen peak PK, skjortgate, Riot Grrrl Sessions, luftburen nötallergi och mycket mer, sen avslutar vi även avsnittet med en liten bomb!

Mark as Played
July 18, 2019 63 mins

I avsnitt 7 möter vi ena halvan av bandet Blodskam. På plats är sångaren själv, som kallar sig för Dödfödd. I år debuterade Blodskam med sin första platta, vilket är den skiva som påbörjades redan 1998, 21 år senare så har dom nu släppt skivan Là​-​Bas. Vi kommer prata en hel del om nya skivan, men som vanligt så blir det även en hel del spännande sidospår. Vi pratar Lords of chaos, Ace Frehly, dd-skivor med marmelad, incest, Gene ...

Mark as Played
December 7, 2018 66 mins

I avsnitt 6 träffar vi Peder från Lowrider.

Jag mötte upp Peder en ruskig höstdag och vi pratade om allt möjligt, men mycket kom och handla om Lowriders första platta som i dagarna borde ha runt 20 år på nacken. Jag talar förstås om Ode to IO. Vi pratar även om kommande skivan, katter, luftflöjtar, John Garcia, Nebula, Vilka är Alphaville?, Desertfest och slutligen avrundar vi med det spännande projektet POSTWAX.

Mark as Played
November 20, 2018 71 mins

I avsnitt 5 möter vi Pershagen.

Ritualen mötte upp gitarristen Jimmie och trummisen Johan ifrån Pershagen på ett snack över gammeldansk och torra munkar. Vi pratade om turnén i Kina, världens bästa låt, Neil Young, sprit, första skivan, väst-folket och hur kommer det sig egentligen att självaste Stalin spelar bas i Pershagen. Allt detta och mkt mer pratar vi om i detta avsnittet.

http://www.pershagen-music.com/  https://pershagen....

Mark as Played
November 20, 2018 65 mins

Jon Ekström som ligger bakom enmansbandet Dödsvarg kom hem till Ritualen i mitten av September för att prata om allt ifrån senaste plattan till hur Dödsvarg startade. Vi pratar även om hur man skapar en skiva utifrån sin frus drömmar, Thore Skogman, Romantiken i gruvan, Santana, Gästartister, Skapandeprocessen ,Merch, artwork och mycket mycket mer.

I detta avsnittet kommer det även bli en världspremiär med ett annat band som Jon är...

Mark as Played

I tredje avsnittet av Ritualen så åker vi till festivalen Krökbacken i Dalarna. Här möter vi upp Skraeckoedlan och Domkraft.

Vi kan kalla det en liten minispecial med inslag av musik, eldvatten, sågar och intervjuer. I detta avsnittet pratar vi om krökbacken samt om bandens kommande plattor och konserter.

Besök Krökbacken på Fejjan: https://www.facebook.com/kroekbackenfestival

Besök Domkraft https://domkraft.bandcamp.com/

Besök...

Mark as Played
September 1, 2018 49 mins

I andra avsnittet av Ritualen så möter vi Maria som driver klubben Undergången tillsammans med Adele och Sofia.

Undergången är en klubb som drivs med mycket hjärta och själ och har under senaste åren presenterat jäkligt fina orkestrar inom doom och stoner-scenen.

Jag och Maria pratar om hur det kom sig att klubben startade, vad det innebär att ha en klubb, feminism, konstiga rajders, KillTheKing, vad man lyssnade på som 6-åring, sk...

Mark as Played
September 1, 2018 72 mins

I första avsnittet av Ritualen träffar vi Lea från Besvärjelsen!

Lea sjunger i bandet Besvärjelsen, som även är aktuella med nya skivan Vallmo.

Vi pratar om alltifrån saxofoner, Dr Bombay, att flytta från stan till landet, kannor med Gin och tonic, hur man lagar tänder på toaletten och självklart lyssnar vi på några fina bitar från nya plattan!

Slutligen skickar vi en passning till Stefan Missios, du borde överväga att spela in en ...

Mark as Played

Popular Podcasts

  Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

  Crime Junkie

  If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

  Around the NFL

  NFL.com's "Around the NFL" crew (Gregg Rosenthal, Dan Hanzus and Marc Sessler) break down the latest football news, with a dash of mirth.

  Stuff You Should Know

  If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

  The Bobby Bones Show

  Listen to 'The Bobby Bones Show' by downloading the daily full replay.

Advertise With Us

For You

  Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

  Connect

  © 2023 iHeartMedia, Inc.