All Episodes

March 14, 2022 24 mins
In de zomer van 2021 wordt Zuid-Limburg geteisterd door een watersnoodramp. Door de heftige regenval stijgt het waterpeil van de rivieren en staan dijken op doorbreken. Bij VieCuri in Venlo loopt dan de spanning met het uur op: het ziekenhuis ligt namelijk aan de oevers van de Maas. Wat als de rivier buiten haar oevers treedt en het ziekenhuis overstroomt? Dat heeft vanzelfsprekend vergaande gevolgen voor de honderden patiënten en de hoogwaardige medische apparatuur.

Als de Maas sneller stijgt dan voorzien, wordt besloten dat er niets anders op zit dan evacuatie. Ruud, Jord en Wendy werken bij VieCuri. Zij vertellen over hoe zij meewerken aan de enorme operatie die vervolgens op gang komt. Alle patiënten moeten in hoog tempo worden overgebracht naar hogergelegen ziekenhuizen in de buurt - onder hoge druk en met de kolkende rivier op een steenworp afstand.

In 'Vitale functies' gaat Suzanne Spliethoff, samen met medewerkers uit de sector terug naar indrukwekkende momenten in hun werk.

'Vitale functies' is een podcast van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en is geproduceerd door audio agency Airborne. Meer weten? Kijk dan op pfzw.nl/podcast
Mark as Played

Advertise With Us

Popular Podcasts

Dateline NBC
Stuff You Should Know

Stuff You Should Know

If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

The Nikki Glaser Podcast

The Nikki Glaser Podcast

Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.