20/20

20/20

Araştırmacılar olarak etrafımızda olan bitenlere sayılar penceresinden bakıp yorumluyoruz. Twentify CEO'su İlker İnanç ve Araştırma Danışmanı Dr. Bilge Terzioğlu olarak konuklarımızla birlikte kafamızdaki sorulara cevap bulmaya çalışıyoruz.

Episodes

November 27, 2020 17 mins

Resilience nedir? Pandemi bizi daha resilient mı yaptı? Resilience öğrenilebilir mi?

Stratejik Danışman, Yönetici Koçu ve Konuşmacı Şule Kutlay Gandur ve Twentify İçgörü Direktörü Dr. Bilge Terzioğlu 20/20'nin bu bölümünde pandemi ile daha da önemli hale gelen "resilience" konusunu konuşuyor. Keyifli dinlemeler!

 

0:00 - Nedir bu "Resilience"

3:35 - Yetenek mi kişilik özelliği mi?

5:00 - Pandemide resilience

9:33 - Reçete (mi?)

13:...

Mark as Played
Bizden farklı olanları neden ötekileştiriyoruz? Ötekileştirme paradoksu nedir? Ötekileştirmenin marka stratejindeki yeri nedir?    Twentify CEO’su İlker İnanç ve Araştırma Uzmanı Dr. Bilge Terzioğlu 20/20'nin bu bölümünde pandemi ile birlikte daha gözle görülür olan "ötekileştirme" konusunu konuşuyor. Twentify'ın pandemi sonrası normalleşme döneminde gerçekleştirdiği araştırmalardan verilerin de konuşulduğu bu bölümün konu b...

Mark as Played
October 5, 2020 24 mins

Cinsiyet eşitliğine nispeten sıcak yaklaşan erkeklerin ev işlerini daha ziyade kadınlardan beklediğini biliyor muydunuz? Ya da erkeklerin büyük çoğunluğunun kadının çalışmak için eşinden izin istemesi gerektiğini savunduğunu? Peki şiddet uygulayan erkeklerin en büyük gerekçesinin öfkelerini kontrol edememek olduğunu biliyor muydunuz?

20/20'nin bu bölümünde Twentify ekibinden Elif Topçu ve Hazal Sülün'ün hazırladığı "Kadına Şiddet 2...

Mark as Played
September 10, 2020 40 mins
Giderek kutuplaşan bir dünyada bilim yapmak, bilimi insanlara ulaştırmak zorlaşıyor mu? Araştırmacı bilimi kişisel çıkarlarına alet ederse ne olur? Herkes kendi mahallesinde bilim yapabilir mi? Bilimsel bulgular, insanların fikirlerini değiştirebilir mi? Twentify CEO’su İlker İnanç ve Araştırma Uzmanı Dr. Bilge Terzioğlu sayılarla cevapları bulmaya çalıştı.

 

[00:00] Bilim kutuplu mudur? Bilim insanları neden tartışır...

Mark as Played
August 27, 2020 45 mins

Komplo Teorileri küçük bir grubun bazen cevap arayışı için bazen de eğlence amaçlı başvurduğu bir sohbet konusuyken, günümüzde seçim sonuçlarını etkileyen, en eğitimli ve kültürlümüzü bile kendine inandırabilen bir fenomene dönüştü. Peki neden komplo teorilerine inanıyoruz? Komplo teorilerine inanmanın tehlikeleri neler? Bu inanışların pazarlama ve pazar araştırmacılarda yansımaları var mı? Araştırmayı olgu üzerinden değil algı üze...

Mark as Played

Pandemi ile birlikte birçoğumuz evden çalışma konsepti ile yeni tanıştı. Bazı ekipler bu süreci değerlendirip tamamen uzaktan çalışmaya geçti, bazı ekipler ise çoktan ofislere döndü. Peki herkes evden çalışmalı mı? Öyleyse nasıl? Yöneticiler nasıl olacak da ekiplerinin işlerini takip edecek? Twentify CEO'su İlker İnanç, Araştırma Uzmanı Dr. Bilge Terzioğlu ve konukları KolayİK Kurucu Ortağı Efecan Erdur sayılarla cevapları bulmaya ...

Mark as Played
August 10, 2020 48 mins

COVID-19 sonrasında nasıl bir hayat yaşayacağız? Bazı uzmanlara göre hayatımız kökten değişecek. Peki gerçekten öyle mi olacak? Yoksa insanoğlu yine adapte olma yeteneğini gösterip, alışkanlıklarına devam mı edecek? Twentify CEO'su İlker İnanç ve Araştırma Uzmanı Dr. Bilge Terzioğlu sayılarla cevapları bulmaya çalıştı.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.