Vitale Functies

Vitale Functies

Werken in zorg en welzijn is vaak intens. Toch maken sommige gebeurtenissen extra indruk. Maar dat zijn verhalen die we maar zelden horen: het werk gaat door, de volgende patiënt wacht. In de podcast 'Vitale functies' gaan we terug naar deze indrukwekkende momenten, samen met de zorgmedewerkers. Zij vertellen over een werkervaring die ze nooit zullen vergeten. De host van de podcast is Suzanne Spliethoff. Zij heeft een medische achtergrond en is al jaren werkzaam als journalist en presentator. Vitale functies is een podcast van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en is geproduceerd door audio agency Airborne. Meer weten? Kijk dan op pfzw.nl/podcast

Episodes

May 3, 2023 27 mins
Hoe breng je iemand die in coma ligt weer terug in de wereld? In revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg is een multidisciplinair team hierin gespecialiseerd. Bijzonder en intensief werk, waarbij sommige gevallen extra indruk maken.

Frans is zo iemand die het team niet snel zal vergeten. Na een val in de bergen van Corsica komt hij terecht in het revalidatiecentrum. Hij is dan in coma en heeft een laag bewustzijn. Communiceren is da...
Mark as Played
Werken in zorg en welzijn is vaak intens. Toch maken sommige gebeurtenissen extra indruk. Maar dat zijn verhalen die we maar zelden horen: het werk gaat door, de volgende patiënt wacht.

In de podcast 'Vitale functies' gaan we terug naar deze indrukwekkende momenten, samen met de zorgmedewerkers. Zij vertellen over een werkervaring die ze nooit zullen vergeten.

De host van de podcast is Suzanne Spliethoff. Zij heeft een medische achte...
Mark as Played
April 12, 2023 24 mins
Werken in de psychiatrie is uitdagend: als team krijg je te maken met uiteenlopende en soms heftige aandoeningen. Maar wat nu als één van de teamleden zélf aan een psychische aandoening lijdt?

Marc, Yvonne en Jeroen werken als multidisciplinair team samen bij GGZ Breburg, in Brabant. Binnen dit team werkt Jeroen als psychiater. Zijn collega's zijn op hem gesteld en hij doet zijn werk goed. Maar... hij heeft wel zo zijn eigenaardigh...
Mark as Played
Ricardo is een man met een antisociale persoonlijkheidsstoornis en een lichtverstandelijke beperking. Hij heeft een moord op zijn geweten en is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Als na 8 jaar zijn straf in de gesloten tbs-kliniek erop zit en hij weer terug de maatschappij ingaat, krijgt hij hierbij hulp van een team van Forint, waar Raymon, René en Johan werken. Ricardo is iemand die zij niet snel zullen vergeten. Het team z...
Mark as Played
March 15, 2023 16 mins
Hester Oldenburg werkt als chirurg in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en is gespecialiseerd in borstkanker. Met haar team helpt ze jaarlijks vele vrouwen die deze vorm van kanker krijgen.
Haar wereld staat op zijn kop als zij een knobbeltje in haar borst voelt. Van het ene op het andere moment is ze patiënt en moet ze worden behandeld door de collega's met wie ze al jaren samenwerkt. Wat betekent dat voor haar? Welke invloed...
Mark as Played
In Nederland krijgen 600 kinderen per jaar de diagnose kanker. Ze worden sinds 2018 behandeld in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, in Utrecht. Alle zorg en onderzoek over kinderoncologie is hier samengebracht.

Het Prinses Máxima Centrum haalde een nieuwe behandelwijze naar Nederland voor kinderen met een bepaalde vorm van kanker: immunotherapie. Drie nauw betrokken medewerkers vertellen over het complexe proces dat da...
Mark as Played
March 14, 2022 24 mins
In de zomer van 2021 wordt Zuid-Limburg geteisterd door een watersnoodramp. Door de heftige regenval stijgt het waterpeil van de rivieren en staan dijken op doorbreken. Bij VieCuri in Venlo loopt dan de spanning met het uur op: het ziekenhuis ligt namelijk aan de oevers van de Maas. Wat als de rivier buiten haar oevers treedt en het ziekenhuis overstroomt? Dat heeft vanzelfsprekend vergaande gevolgen voor de honderden patiënten en ...
Mark as Played
In het voorjaar van 2020 worden verpleeghuizen hard getroffen door het coronavirus. De vooral oudere bewoners zijn een kwetsbare groep bij wie een besmetting vaak fataal afloopt. Janneke en Mirjam werken beiden als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en staan daarmee middenin de grootste gezondheidscrisis die ons land ooit heeft gekend.

Om besmettingen tegen te gaan worden er strenge veiligheidsmaatregelen ingevoerd: er mag ge...
Mark as Played
Camiel heeft een verstandelijke handicap en vertoont moeilijk verstaanbaar gedrag. Hoe is het om dag in, dag uit te zorgen voor een volwassen man die cognitieve vermogens heeft van een baby? Iemand op wie elke kleine verandering grote invloed heeft?

Amine, Esther, Astrid en Jeroen werken bij zorginstelling Sherpa. Dit is de plek waar Camiel woont. Het team dat hem verzorgt, doet dat met onuitputtelijke aandacht en inzet. Maar door ...
Mark as Played

Popular Podcasts

    The Podium: An NBC Olympic and Paralympic podcast. Join us for insider coverage during the intense competition at the 2024 Paris Olympic and Paralympic Games. In the run-up to the Opening Ceremony, we’ll bring you deep into the stories and events that have you know and those you'll be hard-pressed to forget.

    2. In The Village

    In The Village will take you into the most exclusive areas of the 2024 Paris Olympic Games to explore the daily life of athletes, complete with all the funny, mundane and unexpected things you learn off the field of play. Join Elizabeth Beisel as she sits down with Olympians each day in Paris.

    3. iHeartOlympics: The Latest

    Listen to the latest news from the 2024 Olympics.

    4. Paris Summer Games

    The 2024 Summer Olympics in Paris are here and have everyone talking. iHeartPodcasts is buzzing with content in honor of the 33rd Olympic Games and you can follow Paris Summer Games to stay up to date on all things Olympics. We’re bringing you episodes from a variety of iHeartPodcast shows to help you keep up with the action. Follow Paris Summer Games so you don’t miss any coverage of the 2024 Olympic Games, and if you like what you hear, be sure to follow each Podcast in the feed for more great content from iHeartPodcasts.

    5. Dateline NBC

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.